Evolució diària en imatges del dibuix en viu de Kim Jung Gi al Saló del Còmic


L'artista sud-coreà Kim Jung Gi (Goyang-Si, Corea del Sud. 1975) es caracteritza per dibuixar directament en retolador, sense referències ni esbossos previs, unes creacions gràfiques extraordinàries. No només és capaç de dibuixar escenes quotidianes complexes o estranyes situacions fantàstiques, sinó que dins d'aquesta gran barreja d'objectes i personatges, cada element és retratat amb el més mínim detall. La seva impecable tècnica permet jugar amb impossibles perspectives sense que això perjudiqui el resultat final. I és que tot el que dibuixa sorgeix de la seva ment al mateix moment en què el retolador fa contacte amb el paper. Les seves creacions en viu dibuixant sobre una gran superfície de paper resulten espectaculars, i van poder ser vistes en directe el passat 35è Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

Doncs bé, un servidor va poder anar fent un seguiment diari del dibuix que feia en directe Kim Jung Gi al Saló del Còmic. Cada dia, dels 4 que va durar el Saló, l'autor dedicava 2 hores a dibuixar davant del públic: 1 hora al matí, i 1 a la tarda. Malauradament, a causa de motius laborals, no vaig poder veure començar ni acabar el dibuix, però igualment vaig poder fer un seguiment amb fotografies de la il·lustració de l'autor els 4 dies del Saló. Crec que, l'evolució d'aquesta obra que va realitzar -que és ESPECTACULAR-, mereix ser recordada amb bones fotografies, per la qual cosa si algú ho desitja, recomano que cliqui cadascuna per veure-les amb més resolució.

Per cert, calia dir-ho: tota la meva condemna al fill de la gran puta que li va robar l'ordinador a Kim Jung Gi mentre ell estava dibuixant davant del públic. Aquest tipus d'accions, a més de ser condemnables per ser delictives, no ajuden a donar una bona imatge del que és un dels salons del còmic més importants del món, i encara més d'una ciutat com Barcelona. Només espero que es descobreixi qui va ser el lladre i ho pagui.



DIA 1


DIA 2
(Kim Jung Gi saludant ZM)


DIA 3


DIA 4

(Foto a baixa resolució extreta del Facebook oficial de Kim Jung Gi)



El dibuix finalment no ho va acabar Kim, però en tot cas va deixar clar davant els espectadors, que la seva fama és autèntica, que dibuixa sobre la marxa, amb el màxim detall, i sense esbossos ni cap mena de guia prèvia. Impressionant.

(Si algú vol més fotografies sobre l'artista mentre estava dibuixant al Saló, només m'ha d'enviar un email a kaneda_ferran@hotmail.com i les enviaré amb molt de gust)


BIOGRAFIA:

Kim Jung Gi tenia 19 anys quan va ingressar a l'Escola de Belles Arts on es va especialitzar en Art i Disseny. Durant tres anys va estudiar a la Universitat Dong-Eui de Busan, famosa pels seus cursos tècnics. Com tots els homes a Corea del Sud també va servir a l'exèrcit durant més de 2 anys, a la secció de forces especials, la qual cosa li va permetre memoritzar un nombre sorprenent de vehicles i armes. Funny Funny, la primera publicació de KJG, va ser publicada al manwha Young Jump. Després van venir diversos contes i algunes exposicions abans que KJG comencés a ensenyar manwha a universitats i escoles privades.

Entre 2008 i 2010, va dibuixar els 6 volums de TLT, Tiger the Long Tail adaptant una història de Seung-Jin PARK. Aquesta història va aparèixer per primera vegada com a webtoon (manwha en línia), posteriorment es va publicar en forma impresa per l'editorial CNC Revolution.

Entre el 2007 i el 2016, va publicar 5 sketchbooks que van reunir prop de 3.500 pàgines del seu art. També ha publicat dos còmics: SpyGames, amb guió de l'escriptor francès Jean-David Morvan el 2014 (Edicions Glénat) i McCurry, NYC, 9/11 el 2016 (Dupuis en francès i Caurette en anglès), una història del mundialment famós fotògraf Steve McCurry (responsable de la foto de la noia afganesa de National Geographic) també escrita per Jean-David Morvan. També ha treballat per a Marvel i DC Comics realitzant portades per a Civil War II o Flash, a més de diverses companyies de videojocs.

Kim Jung Gi ha exposat la seva obra a galeries i museus de diversos països. També va entrar a El llibre Guinness dels rècords en la categoria d'il·lustració pel dibuix més llarg realitzat per una persona amb Fisheye Art. Actualment, quan no està treballant per a alguna empresa coreana en publicitat o amb la gestió d'AniChanga, la seva escola de dibuix a Seül, viatja pel món per conèixer els seus fans i obtenir inspiració.

Kim Jung Gi va venir al Saló del Còmic gràcies a la col·laboració de l'Escola de Còmic Joso. 


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris