El 29è Manga Barcelona reconeixerà el millor manga i anime en català


L'autora catalana Míriam Bonastre presenta el cartell d'enguany.


La 29a edició del Manga Barcelona se celebrarà entre els dies 7 i 10 de desembre a Fira de Barcelona Gran Via. D'aquesta manera es consolida el canvi de dates i ubicació de l'edició 2022, que va tenir un èxit sense precedents. Enguany, FICOMIC aposta per més espai, però reorganitzant les zones d'oci amb la intenció d'encabir-hi més activitats i millorar el gaudi dels assistents.

L'altre gran aposta del pròxim Manga Barcelona serà el reconeixement de la llengua catalana en el manga i anime. Com? Segons l'organització s'organitzaran propostes relacionades amb el fandom català, les quals encara no s'han desvetllat. El que si s'ha informat és el què els Premis Manga Barcelona 2023 inclouran les categories de Millor Manga publicat en Català i Millor Anime amb Doblatge Català. D'aquesta manera l'organització vol fomentar i recolzar la iniciativa d'editorials i distribuïdores envers la publicació i les estrenes de manga i anime en català.


Míriam Bonastre, autora del cartell del 29è Manga Barcelona


Nascuda a Pineda de Mar el 1994 i formada a l'Escola Joso, Míriam Bonastre és coneguda en el gremi el còmic per ser l'autora del webcòmic juvenil Hooky. La seva versió en paper ha explotat a tot el món, apareixent en les llistes dels més venuts de The New York Times i convertint-se en l’autora de còmics més venuda a Europa el 2022. Ella és també l'autora del cartell del nou Manga Barcelona.

El pòster reflecteix el multitudinari i positiu ambient que es viu al Manga Barcelona, així com el retorn d’aquell contacte més estret que havíem trobat a faltar en passades edicions. També es poden trobar alguns dels elements clau de l’esdeveniment, com el manga, els videojocs, el cosplay, el menjar japonès i també aquest punt d’unió entre diferents generacions que representa el Manga Barcelona.

Malgrat haver estat acollit positivament a les xarxes socials, a hores d'ara no s'ha publicat una versió catalana del pòster, en concret per la frase castellana “abrazos gratis”. FICOMIC encara està a temps de fer una segona versió del cartell.


Activitats i convidats


Malgrat que ens trobem a més de quatre mesos de l'obertura de portes del Manga Barcelona, ja s'han confirmat els primers convidats. Un d'ells és el cantant i compositor japonès Vicke Blanka, el responsable d’un dels openings de la sèrie 'Black Clover'. També hi serà Umaru, coneguda divulgadora de manga que assistirà com a convidada oficial, però en qualitat d’autora, i és que acaba de publicar un llibre on explica la seva experiència amb la dislèxia i com el manga la va ajudar a recuperar l’amor per la lectura. En les pròximes setmanes es donaran a conèixer més convidats.

Pel que fa a activitats destaca l'aposta del Manga Barcelona per l'anime, amb la projecció de Detectiu Conan: Black Iron Submarine, que es projectarà en versió doblada al català. També es podrà veure Utena, la chica revolucionaria: Apocalipsis adolescente i es recuperarà la pel·lícula de 2013 Capitán Harlock: Pirata Espacial. Aquesta última forma part de l’homenatge que es farà a la figura de Leiji Matsumoto, que va morir el passat mes de febrer, i que tan important ha estat per a moltes generacions d’otakus arreu del món gràcies a la creació d’obres tan emblemàtiques com Galaxy Express 999, Queen Emeraldas i, evidentment, Capità Harlock.

I pel que fa a exposicions el 29è Manga Barcelona celebrarà el 35 aniversari de la pel·lícula El meu veí Totoro amb una exposició titulada “Mi vecino Totoro. 35 visiones: Homenaje al clásico de la animación japonesa”. Es tracta d'una exposició comissariada per Jordi Pastor i Reinaldo Pereira que ha recollit 35 obres de 35 artistes nacionals que han fet un homenatge/reinterpretació del mític personatge Totoro. També es projectarà la pel·lícula a l'Auditori.

Altres activitats habituals del Manga Barcelona com el Manga Sports, Manga Kids, Dance Stage, Japan Experience, concurs de cosplays, gastronomia japonesa i concerts no faltaran. La principal novetat serà l'espai Manga Stream, on tindran cabuda podcasts, entrevistes en directe amb convidats i altres propostes, algunes de les quals s’emetran en directe pels canals de Manga Barcelona.


Les entrades per al 29 Manga Barcelona es posaran a la venda a partir del 27 de juliol a través de www.manga-barcelona.com

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris