[Crítica] PIRAÑA 3DD (Piraña 3D 2) - John Gulager, 2012


-DIRECTOR: John Gulager
-GUIÓ: Marcus Dunstan, Patrick Melton
-ANY: 2012
-PAÍS: EUA
-PRODUCTORA: Atmosphere Entertainment MM / Chako Film Company / Dimension Films / Intellectual Properties Worldwide / Neo Art & Logic
-MÚSICA: Elia Cmiral
-REPARTIMENT: Danielle Panabaker, Matt Bush, David Hasselhoff, Ving Rhames, Christopher Lloyd, Katrina Bowden






Un cop ocorregut el desastre del llac Victòria a Piraña 3D, un any després, aquell lloc ple de joves promiscus a la recerca de sexe i alcohol barat que van ser devorats de forma èpica sota el mestratge de la direcció del francès Alexandre Ajá, s'ha convertit en un indret desèrtic. I, com recuperar tot aquell turisme desenfrenat del llac Victòria? Doncs ni més ni menys que muntant un parc aquàtic anomenat Big Wet, on els joves podran barrejar tobogans aquàtics i piscines, amb el sexe i l'alcohol. I si a això li afegim que les piranyes tornen a donar acte de presència és que la matança està més que assegurada.

Aquest cop Alexandre Ajá ja no es troba sota la direcció, fins i tot s'ha desmarcat completament de la producció. Però tranquil·litat, els encarregats de desenvolupar el projecte són ni més ni menys que dues persones molt de moda en aquests últims temps, amb gran quantitat de fans a l'esquena com són el malalt Marcus Dunstan en el guió (director de l'excel·lent The Collector i guionista de diferents entregues de la saga Saw), i John Gulager en la direcció (director de l'irregular trilogia Feast), encara que la veritat és que sempre han treballat junts. I què se li pot demanar a una seqüela d'una bona mala pel·lícula com Piraña 3D? Doncs senzillament que passi de rosca el que ja ofereix Piraña 3D, és a dir, que ofereixi més dosis de sexe i gore. L'ofereix? Doncs pel que fa a nus sembla que la desinhibició de Gulager s'accentua, ja que possiblement Piraña 3DD és una de les pel·lícules de terror amb més quantitat de nus dels últims temps, el problema és que pel que fa a gore s'ha deixat de costat tota aquesta immensa orgia casolana de budells i silicona que va ser la primera part, per uns ridículs FX digitals més aviat garrepes. Vaja, que si t'agrada la saga d'American Pie, a això cal afegir-li un parc aquàtic i piranyes amb mala llet, i el resultat és Piraña 3DD.

Però si l'altra vegada vaig picar l'ham de la carn femenina escultural amb poca roba i semideborada per piranyes assassines, aquest cop crec que m'he quedat amb gana, ja que la present pel·lícula de John Gulager no funciona tan bé com la de Ajá. Aquest cop no trobarem ni la frescor ni el factor sorpresa que va tenir la primera part, una pel·lícula que va saber modernitzar el concepte que ens va voler oferir Joe Dante amb la seva Piraña (1978) però portat a l'extrem, permetent així gamberrisme a manera de carn i sexe barrejats d'una manera gratuïta i totalment simpàtic per a l'espectador. Així que, aquesta vegada, simplement el motlle de la primera part s'ha tornat a fer servir, però desgraciadament sense la fortuna que aquell tenia, fins i tot amb una història tan i tan incoherent i forçada per més que Mr. Goodman (Christopher Lloyd) intenti justificar com arriben les piranyes al parc aquàtic, que acaba obrint la veda a infinitat d'escenes estranyes i estúpides. Perquè directament estem davant d'una bestiesa de pel·lícula miri per on es miri, disfrutable, si, amb algunes escenes memorables com la de la piranya dins de la vagina, però sobretot cal ressaltar aquest humor tan exagerat que envolta la pel·lícula fins a arribar al punt que ja no saps ni com acceptar la pel·lícula. Com per exemple saníssimes escenes paròdiques bastant encertades, com les visites als vídeos d'un actualment caducat Christoppher Lloyd a youtube, o la constant mofa a l'estupidesa humana en infinitat d'escenes durant la pel·lícula, sobretot al tram final del film en l'escena del nen i el mòbil. Fins i tot els diàlegs segueixen sent la mar de divertits, com algun el pal: "si us plau, fes-me l'amor! No vull morir sent verge!". I a tot això només ens faltava veure a David Hasselhoff fent d'ell mateix com a exvigilant de la platja en la sèrie Baywatch, amb una aparició estel·lar amb la música de la sèrie que li va donar l'èxit en els anys noranta. Senzillament memorable veure com David, amb l'ego pels núvols disposat a passar una jornada de treball amb la llei del mínim esforç, es mofa de les piranyes, d'altres personatges que li demanen ajuda, fins i tot del seu físic!, especialment de les seves mamelles mamàries caigudes. També Ving Rhames (re) apareix, torna de nou per delectar-nos amb una aparició tan absurda i gratis que fins fa gràcia, encara que aquesta vegada sense cames, ja que li van ser devorades per les piranyes a la primera part. Però que no s'estengui el pànic! Si l'anterior vegada Rhames va atacar a les piranyes amb un motor de llanxa aquesta vegada ve armat com si fos una mena de Terminator de cames per sota (sic), amb la capacitat de disparar bales pel peu, curiós i divertit.




Per tant, estem davant d'una pel·lícula que es riu d'ella mateixa i de tot el que l'engloba, buscant la sàtira a tot aquell cinema dels vuitanta, els seus clixés, les sèries o ... És igual, a tot el que se li presenta, amb exageracions tan exagerades que aquesta autoparòdia s'ha convertit en la seva perdició en semblar més que una pel·lícula de terror en un altre títol tipus spoof movie, perdent així el que tan bé li va funcionar a la primera part: la puresa òbvia de les seves intencions paradoxals a un tipus de cinema pretèrit. Aquí és tot més exagerat, abusiu, oferint alguns gags que no funcionen i segurament desesperaran a l'espectador, però cal reconèixer que alguns altres si, i fins i tot que són encertadíssims.

Mala direcció, personatges de pena, a sobre apareixen i desapareixen de la trama sense justificació, manca de lògica en algunes situacions... i què? Senyores i senyors això és Piraña 3DD, cinema ridícul desinhibit per a tots aquells que busquin passar una bona estona veient nus (bàsicament femenins), cameos divertidíssims i autocrítics, una mica de mala llet, i gotetes de gore mal fet, i si a sobre la pel·lícula no dura més de 70 minuts és que no hi ha excusa. Cinema de consum ràpid per a tots aquells aficionats a la caspa, per veure, gaudir i oblidar, sense trencar el cap buscant lògica a una mala dolentíssima pel·lícula molt entretinguda, encara que tristament sense la frescor ni el gore de la primera part. Jo vull més!!! I tal com diuen a l'inici de la pel·lícula, "Podria tornar a passar? On?".  


Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris