Exposició de 'Popeye' en el Saló del Còmic de Barcelona




Popeye el marí és una icona de la cultura pop, famós gràcies a les sèries de dibuixos animats. Però aquest llegendari personatge va tenir el seu origen i desenvolupament al còmic. El 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona vol rendir-li un afectuós homenatge, amb una exposició on es podran veure tires de còmic de diferents èpoques, així com marxandatge d'època i actual.

El personatge va ser creat per Elzie Crisler Segar, apareixent a la tira Timble Theatre, produïda per King Features Syndicate, el 17 de gener de 1929. Inicialment va ser un personatge secundari de la tira que protagonitzaven els germans Castor i Olivia Oyl. Aquest mariner enfortit, sempre disposat a repartir trompades, es va anar fent amb el protagonisme de la sèrie fins a donar nom a la tira. Després de la mort de Segar el 1938, diversos autors la van continuar, tot i que destaca l'aportació de Bud Sagendorf, que es va fer càrrec de la tira al llarg de 28 anys (1958-1986). Entre els personatges secundaris que han acompanyat Popeye al llarg dels seus 75 anys d'aventures destaquen, a més de la seva eterna núvia Olivia, el malhumorat Bluto (també conegut com Brutus), el golafre Pilón, el nadó Cocoliso o l'estrany animal Eugenio el Geni (Eugene the Jeep).

El 1933 es van començar a fer els primers curts d'animació i a partir dels anys 50 es van produir dibuixos animats per a televisió. El 1980 el director Robert Altman va dirigir la comèdia musical Popeye, film protagonitzat per Robin Williams.

Popeye ha traspassat el món del còmic i l'animació per ser imatge de diverses campanyes publicitàries i també de marxandatge. Un dels elements més associats a Popeye són els espinacs, el consum dels quals proporciona una força sobrehumana.  




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris