Exposició "Elles tenen superpoders"


Només dos anys després que aparegués Superman, que està considerat com el primer superheroi del còmic americà, va aparèixer Fantomah (1940), una història il·lustrada protagonitzada per una superheroïna. Posteriorment n'aparegueren d'altres més (Catwoman (1940), Wonder Woman (1941) i Canario Negro (1947)), amb superpoders, unes dones que no eren més que versions femenines d'aquells superherois masculins ja coneguts.

Situats als anys 60, amb les reivindicacions del paper social de la dona, les superheroïnes van presentar candidatura a ser entitats tan poderoses, independents i peculiars com els homes, una reivindicació que avui podem apreciar en el sentit que la balança de gènere al còmic s'ha equilibrat. Això ha repercutit en uns nous còmics comandats per dones, i destaquen els personatges per la força del seu caràcter, i riquesa de matisos en la seva personalitat.

L'exposició "Elles tenen superpoders" va ser una de les exposicions més importants de la ja extinta edició del 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​i va servir per mostrar la pluralitat dels personatges femenins. 25 personatges, o dit altrament, 25 dones poderoses, d'origen, personalitat i facultats diferents, que van ser homenatjades amb una exposició que les catalogava amb una fitxa personalitzada en què es podia llegir el seu nom real, la seva primera aparició al còmic , el seu dibuixant creador, poders, i la darrera vegada que ha estat editada a Espanya. Personatges tan recordats com Wonder Woman, Tempesta, Supergirl, Spiderwoman, Dona Invisible, Harley Quinn, Elektra, Catwoman... entre d'altres, així com algunes menys conegudes com la Faith, Power Girl o Globalita, van tenir el seu moment de glòria. Sense elles, sens dubte, el còmic no hauria estat el mateix.

Aquí deixo algunes imatges per al record:  


(League of Super-Heroes, Nº9. DC Comics, juliol 2012)

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris