'OPERA MORTEM': 666 còpies en DVD de la pel·lícula satànica de 1973

Opera Mortem és una pel·lícula britànica dirigida pel pintor David Fleas que és considerada maleïda. Després de la seva primera projecció en un cinema britànic el 1973 algunes persones que hi van assistir van morir poc després. Des de llavors, la pel·lícula estava desapareguda.


Llegim al portal Dark Veins que la pel·lícula de culte Opera Mortem de David Fleas (1973) sortirà a la venda en DVD el desembre amb una edició limitada a 666 unitats. La distribuïdora encarregada d'editar-la és TetroVideo, empresa italiana especialitzada en terror extrem.

Aquesta serà la primera i última oportunitat per poder gaudir d'Opera Mortem. Rodada en bobina de 8 mm i VHS durant deu anys, la seva polèmica sorgeix precisament quan es va estrenar a cinemes el 1973, pel fet que només va tenir una sola projecció, al Nottingham's Odeon Film Theatre, i que poc després de la projecció algunes de les persones que van assistir-hi van acabar morint. La pel·lícula també va desaparèixer, i el culte va convertir Opera Mortem en una pel·lícula maleïda.

La recuperació de la pel·lícula l'ha dut a terme el col·leccionista italià Giovanni Mele, que va trobar de manera casual les bobines del film en un mercat. Es va decidir a restaurar-la, i per això primer va contactar amb el fill de David Fleas -ja que el seu pare va morir el 1974- perquè li vengués els drets de la pel·lícula, a la qual va accedir. Això va passar el 2015.

La pel·lícula ha estat remasteritzada en 2K, però a causa del mal estat de les bobines, així com de la desaparició de part del metratge, se li ha afegit al film nova pel·lícula, que segons ens expliquen seria un 10% del màster total.

Opera Mortem és considerada també com una pel·lícula extrema. És presentada com una "pel·lícula extrema surrealista\dadaista\experimental", però a la pràctica, els pocs que l'han vist, diuen que és un cúmul de gore explícit i pornografia, amb referències al suïcidi i imatges de violència, a més de cites literàries i surrealisme. La pel·lícula tracta sobre les visions d'una nena suïcida que es fusionen amb les d'un assassí en sèrie necròfil.



Aquesta edició d'Opera Mortem per part de TetroVideo, com deia abans, tindrà només 666 còpies. Es presentarà com un BookBox, amb extres tant al contingut del disc com també físics. Pel que fa a la data exacta de la sortida a la venda encara no s'ha concretat, però es podrà adquirir a la web oficial de TetroVideo i a Amazon. Estigueu atents a les novetats.  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris