'Whitechapel Room Escape' (Barcelona) - Opinió



Londres. Whitechapel. Assassí en sèrie. En què penseu? Doncs sí, ens referim a Jack l'Esbudellador, l'assassí de prostitutes que va desfermar la por en aquest barri londinenc. Des de llavors ja han passat 130 anys, però ara un imitador segueix els passos, i ha atacat Charlotte, una immigrant que treballa com a prostituta a Whitechapel. Amb aquesta premissa argumental arrenca Whitechapel Escape Room (Barcelona).

Aquesta fuita room es desenvolupa en 85 m2, on es recreen els carrers de Whitechapel així com algunes llars del barri. Els participants hauran de recórrer els carrers estrets, entrar a cases on passen coses estranyes, interactuar amb gent poc fiable, i així fins a descobrir el secret que s'espera. Tot aquest escenari està aprofitat al màxim, i hi ha una recreació escènica força detallada. No obstant això, es fa desconcertant l'estètica clàssica de la ciutat, ja que ens remet més aviat a fa 130 anys quan Jack l'Esbudellador cometia els seus crims, i no en l'actualitat, que és precisament quan es desenvolupa la història de Whitechapel Escape Room.



La durada del joc és de 75 minuts. Els participants mai no tenen el control del temps, i únicament podran saber si avancen a bon ritme per les indicacions per àudio que puntualment se'ls ofereix, cosa que no acabem d'entendre per què. En tot cas, Whitechapel Escape Room és fàcil de finalitzar, per la qual cosa si prestes concentració i proactivitat, així com cooperació entre companys, fins i tot et sobrarà temps.

L'avenç de la fuita room es fa sempre en un entorn molt fosc que afavoreix els moments de por i ensurts. Només alguns espais molt concrets de l'escenari tenen una llum justa, que és precisament on es desenvolupen la majoria d'endevinalles. Val a dir que l'avenç pels 85 m2 del recinte exigeix ​​al jugador mobilitat constant, de vegades havent de retrocedir i fins i tot separar-se... A Whitechapel Escape Room tothom ha de sumar o sinó no aconseguireu resoldre l'enigma.

Aquesta constant mobilitat per l'escenari propiciarà moments de terror, bàsicament perquè estem davant d'una fuita room de gènere de terror, tot i que quan feu la reserva es pot triar la modalitat de "suspens". Aquesta modalitat simplement suprimeix els ensurts i contactes. I sí, has llegit bé, hi ha contactes. Els actors que participen a Whitechapel Escape Room no només et poden tocar sinó que també et poden agafar, generant moments que a més d'un el poden incomodar... Però esteu avisats. Una recomanació que us donem és que no correu en cap moment, ja que els espais generalment són estrets i la il·luminació és molt baixa, per la qual cosa es pot patir algun cop.



Una altra recomanació que us donem és que feu el Whitechapel Escape Room amb grups de tres-quatre persones. Dos és poc, i cinc-sis potser us destorbeu entre vosaltres, ja que els espais són reduïts, insistim.

El que menys ens ha convençut és la seva arrencada, que és quan els jugadors coneixen un subjecte cec que fa la presentació de la fuita room. És un actor, i interpreta el seu personatge. Més enllà que la presentació es va fer llarga, l'humor que empra no va d'acord amb l'horror que espera l'espectador. Whitechapel Escape Room és de gènere de terror, i ho hauria de ser des del minut u. També volem apuntar que trobem a faltar una opció en llengua catalana per al desenvolupament de la història.

Whitechapel Escape Room és una seriosa opció a tenir en compte al panorama de fuites room catalans de gènere de terror. El seu desenvolupament és fàcil, però requereix cooperació i valentia, això últim perquè els actors es preocupen que ho passis malament. També, la seva història avança al mateix temps que ho fa la intensitat dels successos i l'horror, arribant a un clímax final potent. Amb els seus matisos, però nosaltres ho hem gaudit i ho recomanem.  



Web oficial AQUÍ.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris