10 pòsters de pel·lícules de terror copiats (Part 1)

Entre l'homenatge i el plagi. A continuació podreu veure un recull de 10 pòsters de pel·lícules de terror que posteriorment van ser copiats amb més o menys desvergonyiment, però copiats a la fi i a la fi. Totes aquestes imitacions tenen una explicació que "justifica" aquesta influència, ja sigui per modes, pòsters amb pretensions en temes de màrqueting, directors que aprofiten les seves pròpies creacions, o la més pura vagància dels seus creadors. Però sigui com sigui la manca d'originalitat és el que predomina en tots ells. Espero que us interessi:


  • 1) Productora i distribuïdora diferent. Plagi en tota regla.



  • 2) Finalment el pòster oficial de Scream 2 va ser un altre. La moda dels pòsters a la segona meitat dels noranta va ser la de mostrar la cara dels protagonistes de la pel·lícula, ja que molts d'aquells actors / actrius eren estrelles de cinema i televisió de l'època, i calia explotar comercialment la seva imatge al màxim.


  • 3) 
     
    El pòster de Cabin Fever va marcar una època a força de múltiples plagis, com el de Shrooms. Però tampoc és que fos molt nou el pòster de la pel·lícula d'Eli Roth, ja que, per exemple, està basat en el del Soterrani de la Por de Wes Craven.


  • 4) Hotel Dick mai ha existit més enllà d'aquest teaser pòster que Charles Band va presentar a Cannes el 1989 i de la confirmació que Malcolm McDowell havia de protagonitzar-la. Desconec si l'argument d'Hotel Dick anava en la línia del de Morto Não Fala, però si més no la referència en aquest pòster és molt clara.


  • 5) Killer Eye és una altra producció de Charles Band, però aquest cop sí que es va arribar a dirigir-(David DeCoteau la va dirigir). El seu pòster va plagiar sense complexos el de The Headless Eyes, però tot té una explicació. I és que Band va adquirir els drets de la pel·lícula original per distribuir-la en vídeo amb la seva empresa Wizard Video, i d'aquesta manera va tenir la llibertat absoluta per crear un pòster plagiat com el de Killer Eye, sense obtenir a canvi cap demanda judicial.


  • 6) Desconec qui va plagiar a qui en aquest cas, ja que les dues pel·lícules són de la mateixa època. El que si sé és que les dues van canviar de pòster definitiu, i que La Habitación Negra es va estrenar a Estats Units dos anys més tard.


  • 7) The Cured és una pel·lícula que aporta oxigen al subgènere zombi, però el seu pòster oficial no és precisament un cant a la frescor.


  • 8) Les dues pel·lícules dirigides per David DeCoteau, però per diferents productores. El pòster d'American Rampage és el que es va utilitzar només per motius de distribució al Japó.


  • 9) La quarta part de la saga Insidious va voler homenatjar el clàssic House, una casa al·lucinant amb aquest preciós pòster.


  • 10) Fright Night és el remake més vergonyós que recordo. No només per plagiar les idees del film original de Tom Holland sinó per plagiar fins i tot el pòster de No es país para viejos.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris