Els creadors de DRAGON BALL SUPER revelen algunes de les incògnites de la sèrie

(Masatoshi Chioka - Hiroyuki Sakurada - Traductor)

En el seu pas pel 23 Saló del Manga de Barcelona, ​​el primer director de Bola de Drac Super Masatoshi Chioka i el productor Hiroyuki Sakurada, van acudir a diferents actes que implicaven contacte amb el públic. D'una banda van acudir a la masterclass sobre el procés de creació de Bola de Drac Super, i d'altra banda van anar a la de la sèrie a l'Auditori de la Sala, en què es va projectar un episodi, el titulat "Goku supera Bills" (ep. núm. 13). No va ser possible entrevistar durant l'esdeveniment, però d'entre aquests actes que van acudir com a mínim el públic va poder fer-los algunes preguntes, de manera que, entre un acte i un altre, es poden sostreure algunes respostes d'interès. Llàstima només que els japonesos acostumen a respondre a les preguntes amb prou feines una o dues frases, però bé, és el que hi ha:


-El capítol que hem vist en pantalla titulada "Goku supera Bills" té moltíssima quantitat d'acció. Què va ser el més complicat per a un presentador a l'hora de fer un capítol com aquest?

Chioka: La dificultat més gran de fer un capítol com aquest és el fet d'haver de dibuixar una animació respectuosa amb l'antiga i alhora que sigui original, és a dir, que cal aconseguir un balanç de les dues per complaure els fans de Bola de Ball. Crec que això va ser el més complicat per Tadayoshi Yamamuro (director d'animació de Bola de Drac Super).

Sakurada: Toei Animation està acostumada a realitzar episodis d'animació amb aquest tipus d'acció tan abundant i èpica. Al Japó, Bola de Drac Super ja va pel capítol 115 i hi ha molta més acció que en aquest capítol que hem vist. De fet, el capítol que hem vist és un capítol fàcil de fer.


-Respecte als capítols 109-110 que van acabar sent un especial de 1h, van ser dos episodis que es van unificar en un per al que fa a successos. És difícil compenetrar dos capítols en un mateix succés, i entremig d'una gran història?

Sakurada: Per res. No és gens complicat fer especials de 1h. L'única cosa complicada va ser crear la nova transformació de Goku.



-Quan veiem a un personatge animat les boques gesticulen de manera com si estiguessin parlant, i després cal afegir les veus dels dobladors. A l'hora de crear l'animació, es planifiquen els moviments de la boca en funció dels diàlegs?

Chioka: Posar veu a un personatge no és gens difícil, ja que els dobladors són els habituals. Són gent experta i saben perfectament com es fa.


-Un dels detalls que es pot apreciar en Bola de Drac Super és l'absència absoluta de sang, a diferència del que es pot veure en Bola de Drac, Bola de Drac Z, i Bola de Drac GT. Per quin motiu es va decidir obviar-la?

Sakurada: Ja han passat vint anys des de GT, l'última sèrie d'animació de Bola de Drac, i després d'aquests vint anys, les normes televisives s'han alterat i ara no ens deixen afegir sang als dibuixos animats. Nosaltres intentem fer molta acció a cada episodi, i de fet, a mesura que avanci la sèrie i us poseu al dia a Espanya (Boing) veureu que l'acció és molt abundant, però sempre respectant a les televisions.


[Bola de Drac Super s'emet cada diumenge a les 09:00 del matí a Fuji TV, Japó]


És evident que els temps han canviat



-A l'hora de crear l'animació quina proporció d'acetat i quina proporció de digital té l'animació de cada episodi? Al meu gust es troba a faltar més quantitat d'acetat, tal com es feia en els noranta...

Chioka: L'opening el 90% és acetat, i l'altre 10% és digital ("digital graphic"). És exactament la mateixa proporció que en aquesta època. Per a nosaltres és molt important la qualitat de l'dibuix.


-El pèl de Trunks va variar de color a la saga que va protagonitzar en Bola de Drac Super, canviant el lila pel blau. Per quin motiu es va decidir canviar de color?

Chioka: El disseny va ser d'Akira Toriyama. Però cal tenir en compte que el disseny original de Trunks en la seva creació com a personatge ja va variar de color des d'un principi. El blau que es veu en Bola de Drac Super és el correcte.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris