Entre la medicina i l'horror: Meguro Parasitological Museum (Tòquio)

Un museu privat situat a Tòquio que exhibeix els resultats de la investigació del Dr. Satoru Kamegai, qui des de 1953 es va especialitzar en els paràsits.



A mig camí entre la medicina i l'horror, hi ha un espai per als paràsits. Segons el diccionari, els paràsits són éssers vius que s'alimenten de les substàncies que elabora un altre ésser viu de diferent espècie, vivint en el seu interior o sobre la seva superfície, solent causar algun dany o malaltia. Terrible, si es pensa fredament. I més terrible encara quan ens adonem que aquests éssers no només són un perill per al món animal irracional, sinó que també són un perill per als humans.

El Meguro Parasitological Museum és un museu privat situat a Tòquio que exhibeix tota la investigació del Dr. Satoru Kamegai, qui des de 1953 va centrar la seva disciplina en la investigació dels paràsits, tant els que afecten animals irracionals com també als humans. El museu mostra un total de 300 tipus de paràsits i material relacionat amb la investigació del Dr. Kamegai, en un espai dividit per dues plantes: la primera centrada en la diversitat de paràsits i una segona més centrada en els humans i les seves afectacions al cos. A més, el museu també mostra documentals, llibres i material interactiu, així com anotacions i objectes personals del Dr. Kamegai.

La idea del Meguro Parasitological Museum és la d'enfocar el seu contingut a la pedagogia, en donar a conèixer al públic una part de la medicina poc coneguda, però que aguaita constantment als éssers vius. Ho fa d'una manera molt visual, amb mostres reals dels paràsits, també maquetes, així com donant explicacions sobre el cicle de desenvolupament dels paràsits com també les seves afectacions als organismes. Tot en el seu conjunt resulta molt explícit, i alhora terrorífic. És sens dubte un museu no apte per a gent sensible, sobretot la segona planta.

Segurament el plat estrella del museu és l'exemplar de cuc solitari (Taenia solium) de 8,8 metres de longitud. Aquest paràsit comú en els éssers humans va arribar en forma de larva a l'interior del cos d'un home, quan aquest va ingerir salmó cru. A l'cap de tres mesos, el subjecte va començar a notar els símptomes, i per això va ser al metge i allà li van descobrir que al seu interior un cuc solitària hi havia crescut al seu intestí. El Dr Satoru Kamegai va aconseguir extreure-li el cuc gràcies a una droga antiparasital, amb la sorpresa que la seva dimensió arribava gairebé els 9 metres! L'exemplar es pot veure al museu, està en perfectes condicions.


Cuc solitari de 8,8 metres


Pel que fa a l'idioma conductor dels panells del Meguro Parasitological Museum, òbviament s'usa el japonès. Pocs panells contenen explicacions en anglès, tot i que el museu ofereix la possibilitat de llogar traductors en diferents idiomes. Per cert, l'entrada al museu és gratuïta tot i ser privat, tot i que es demana una donació simbòlica (no és obligat). També, per recaptar fons, té una petita botiga amb material exclusiu (samarretes, estoigs...,).

Recomanem molt la visita al Meguro Parasitological Museum, però només a aquells que tinguin ben entrenada la sensibilitat. Per arribar-hi només cal baixar-se a l'estació de tren de Meguro (Yamanote Line) i sortir per la North Èxit. Un cop fora cal girar a l'esquerra i seguir recte la carretera uns 15 minuts fins que veureu el museu. Serà poc després de travessar un riu.

A continuació us deixo unes imatges del museu:  




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris