J-World Tokyo, el primer parc temàtic del món basat en les millors sèries "Jump" d'anime


Segurament el parc temàtic amb el qual somia anar tot fan de l'anime japonès és J-World. Si, hi ha al món un parc d'atraccions basat en sèries d'animació com Bola de Drac Z, One Piece, Naruto o Haikyu!, un parc en què tots els decorats, atraccions i fins i tot la gastronomia estan basats en els personatges de la teva vida. Un lloc en què els teus somnis es fonen en una realitat que explota dins teu la sensibilitat més friki, i que en el fons tots, en major o menor mesura, portem dins.



Com deia, això és J-World, i està creat per Bandai Namco Group. Per acudir-hi cal viatjar al Japó, concretament a la ciutat de Tòquio, i acostar-se a la zona d'Ikebukuro per arribar al gratacel Sunshine City (3-1-3 Higashiikebukuro, Toshima-ku, Tòquio). En ell, a la planta 3F, podrem trobar el J-World. Ull! Perquè el fet que estigui situat en una planta d'un edifici no vol dir que J-World sigui un parc temàtic de dimensions reduïdes, ni molt menys. És un espai de dimensions considerables i d'acabar tot el seu recorregut demanarà invertir, com a mínim, unes 4h. I és que a Tòquio els gratacels són gegantins, i en concret el Sunshine City es tracta d'un centre comercial de 3 plantes situat a la part inferior d'un d'ells.

¿Com funciona J-World? A veure, per entrar cal pagar una entrada que costa 800 iens per als adults (6 €), i 600 per als menors de 15 anys (4,5 €). A més, si es va a J-World a certa hora de la tarda l'entrada és fins i tot una mica més barata. Amb aquesta entrada podem accedir a l'interior de parc i visitar gairebé totes les zones, a més de participar en alguns jocs, visitar exposicions, photocalls, etc. No obstant això, la idea de J-World és que un cop dins el visitant pagui per cadascuna de les atraccions a les quals vulgui accedir, i que cadascuna d'elles costa 800 iens. Per tant, experimentar completament J-World ja no és tan barat com un es pot imaginar en un principi.



La meva experiència en J-World es va basar gairebé exclusivament en Bola de Drac Z, de manera que em centraré en la zona d'aquesta sèrie d'animació. És, segurament, la zona de Dragon Ball Z la qual farà gaudir més al visitant del J-World, simplement perquè tant els seus decorats, com nombrosos photocalls, així com atraccions i jocs interactius, impliquen el visitant una major dedicació a aquesta zona que altres, com ara la de One Piece, que potser pot presumir de ser la més espaiosa però no la més aconseguida. Un cop dins, visitar la zona de Bola de Drac Z implica obligatòriament fer-se una fotografia en una càpsula espacial dels Saiyans (adverteixo que és de dimensions reduïdes i que la gent alta tindrà algun problema, com jo vaig tenir), a més de posar-te una armadura, volar sobre un núvol Kinton, saber el teu nivell d'energia amb un dispositiu especial, disfressar-te com el teu personatge favorit de la sèrie, o fins i tot imitar Yamcha després de ser derrotat per un Saibaman. En fi, que qui visita la zona de Bola de Drac Z es farà infinitat de fotos frikis.

A més de tot això, hi ha 3 atraccions a les quals acudir. La més interessant i de més durada de totes és la de buscar les set boles de drac, titulada "Seek Dragon Balls". La idea és que tu, amb el radar de les boles, busquis les set boles i finalment invoquis al drac Shenron per demanar-li un desig. Les set boles estan amagades en una base secreta l'Exèrcit de la Cinta Vermella a la qual hauràs d'accedir, i només les aconseguiràs si aconsegueixes solucionar fins a 13 minijocs basats tots ells en la sèrie d'animació. Tots són minijocs d'habilitat i no de força física, de manera que abans d'entrar a l'atracció val la pena prendre un cafè ... A més, els 13 minijocs els has de resoldre en 15 minuts, de manera que, evidentment, l'atracció implica rapidesa i serenitat per part del visitant per així aconseguir les set boles de drac. Un cop passats els 15 minuts cal sortir de l'atracció i accedir a un lloc secret per invocar el drac sagrat. Per cert, anar a aquesta atracció implica l'accés al photocall de la mort de Yamcha ... No em digueu per què està allà, però és així, i jo "vaig intentar" imitar la seva mort, encara que crec que sense massa èxit ...


L'importan és l'esforç i la participació

Una altra de les atraccions és la de disparar un kamehameha!, costat de Goku. Aquesta atracció dura uns 5 minuts, i és de pura adrenalina, a causa de l'experiència en 3D que viurà el visitant. La idea és senzilla, com és la de carregar energia i que, al costat de Goku, llancis 1 Kamehameha!, amb les teves pròpies mans contra Freezer, per així derrotar-ho. L'altra atracció de Bola de Drac Z que hi ha al J-World és una en què has d'acompanyar a Goku amb el núvol Kinton, però aquesta atracció ja no la vaig fer, així que no puc comentar-la.  



Val a dir que totes les atraccions tenen un requisit d'edat, també de pes, certes restriccions per discapacitats, i que principalment l'idioma de totes les atraccions és el japonès. No obstant això, J-World té present l'afluència de visitants de tot el món en el seu parc i, sobretot en les atraccions, té informació (limitada) en anglès, cosa que no passa en les exposicions que hi ha habilitades al parc. A més -i important-, està completament prohibit fer fotografies a l'interior de les atraccions, així com l'ús de mòbils.



La resta de parc és més o menys el mateix que la zona de Bola de Drac Z, però ambientat amb altres sèries d'animació com les esmentades anteriorment de Naruto, One Piece o Haikyu! Per tant, hi ha molta decoració exclusiva de la sèrie perquè el visitant se submergeixi completament en l'univers corresponent, interactuar a través d'atraccions i jocs diversos, i en general convertir-te en un personatge més de la sèrie de la teva vida.




RECOMANACIONS:

-Abans d'entrar al parc i començar a explorar-lo, recomano tenir molt clar per on voleu començar i per on seguir. Les zones de visita tenen una lògica estructurada amb un recorregut que val la pena de seguir correctament, més enllà que, tot i que J-World no és de dimensions massives, sí que és fàcil oblidar de visitar certes zones més aïllades que bé valen la pena ser vistes.
-L'horari del parc és de 10:00 a 22:00. Recomano anar o molt d'hora o tard. Anar d'hora implica viure-ho amb poca gent, amb tot el que suposa; per contra, si volem anar de tarda, el visitant tindrà un descompte en el preu de l'entrada i de les atraccions disponibles.
-És important tenir nocions bàsiques d'anglès per saber el que cal fer en cadascuna de les atraccions a les quals acudirem. La informació disponible és molt limitada (l'obtindrem només abans d'entrar en l'atracció) i el personal de parc gairebé no parla anglès.
-Es pot gaudir del J-World sense acudir a les atraccions. De fet, les atraccions són molt simples i fins i tot diria que per a nens. Però és la immersió total a força d'escenografia i exposicions la gran virtut del J-World. Pel que, el requisit indispensable per anar al J-World és que cal ser molt fan de les sèries Bola de Drac Z, Naruto i One Piece, principalment.
-Recordeu que fareu mil fotos, així que porteu bé buida la targeta SD de les vostres càmeres de fotos;)
-Menjar al J-World Kitchen i fer les postres a la J-Pastisserie. Allà trobareu menús especialitzats en cadascuna de les sèries que proposa J-World a preus força bons (en la línia barata de tota la gastronomia mitjana japonesa). Jo em vaig agafar un menú Bola de Drac Z, que és una hamburguesa amb formatge, salsa barbacoa, enciam i altres, però també hi ha plats de ramen de tota mena. El menú és molt bonic.
-I ja de passada, podeu acudir a la J-World Store. Allà trobareu souvenirs especialitzats en cadascuna de les franquícies de parc.

Pàgina web: http://www.namco.co.jp/tp/j-world/en/

Si voleu visitar J-World en el vostre viatge a Tòquio i teniu algun dubte, no dubteu en escriure un comentari en aquest post i us respondré immediatament.





Mé enllà de Bola de Drac...:




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris