Realitats alternes a PARALLEL, l'última pel·lícula del mexicà Isaac Ezban

Parallel ja ha confirmat la seva presència a la pròxima edició de Festival de Sitges, concretament a la Secció Panorama

Isaac Ezban és un dels talents sorgits de Mèxic que està tenint més ressò internacional. Recentment ha finalitzat la producció de Parallel, el seu tercer llargmetratge després de El Incidente (2014) i Los Parecidos (2015), pel·lícules que es van passejar per festivals de tot el món i van recollir, ja de passada, alguns premis. Un d'aquests premis va ser precisament al Festival de Sitges 2015 amb Els Semblants, en obtenir el Premi Blood Window (millor pel·lícula llatinoamericana) d'aquella edició. El seu nou treball, com comentava, és Parallel, pel·lícula que ja ha confirmat la seva presència a la pròxima edició de Festival de Sitges prevista per a octubre, concretament a la Secció Panorama.

Parallel, més enllà de tractar-se de la tercera pel·lícula d'Isaac Ezban, és també la seva primera pel·lícula en anglès, i per tant és la primera pel·lícula del realitzador mexicà amb vocació internacional. El seu recorregut per festivals es va iniciar al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Brussel·les (BIFF) en el passat mes d'abril, formant part de la Competència Internacional, i on va obtenir les seves primeres crítiques positives. Parallel seguirà el seu recorregut per festivals fins a la seva estrena de forma comercial a Mèxic, que camina previst per a la final de l'any 2018.

La pel·lícula és finançada per l'empresa canadenca Bron Studios (van guanyar a Sundance amb Birth of a Nation (2016)) i està liderada per Garrick Dion com a productor (Whiplash, Nightcrawler i Drive). Però la part més creativa la porta Isaac Ezban, que dirigeix ​​Parallel partint d'un guió original de Scott Blaszak i que segons expliquen alguns mitjans, el director s'acaba apoderant d'ell i li imprimeix el seu segell més personal. Va comentar al respecte Isaac Ezban a la revista Variety el següent: "Encara que jo no vaig escriure el guió, sí que és una història enormement personal per a mi: es tracta d'una història sobre ciència-ficció, realitats alternes i mons paral·lels, una temàtica que ja he treballat abans en les meves pel·lícules. La pel·lícula és sobre un grup d'amics que troben i juguen amb una cosa que no haurien de jugar; tot combinat amb elements molt moderns i que pren lloc en el món de la tecnologia, les xarxes socials, les aplicacions mòbils, els startups, etc. Jo defineixo la pel·lícula com una espècie de 'Flatliners' barrejat amb 'The Social Network'", ha acabat Ezban.

Pel que hem conegut en anteriors pel·lícules d'Isaac Ezban, es tracta d'un director que destaca per la seva capacitat per captar l'atenció del públic a través d'històries polièdriques, partint de l'exploració dels extrems de les persones, les multidimensiones escèniques i temporals , donant pas així a un terreny amb molt de misteri. Un cinema amb arpa, imaginació, i per gens difícil, i és que la seva gran virtut és que la complexitat aparent acaba sent accessible per al públic general. Potser, i això ja és una cosa personal, podem recordar a Isaac Ezban com a un nou Shyamalan, però que a diferència del director indi Ezban aposta per històries més fosques. Hollywood ho ha sabut veure, i per això mateix, avui, Isaac Ezban es troba treballant en una adaptació cinematogràfica de la novel·la de terror Summer of Night de Dan Simmons per Sony Pictures. Des d'aquí li desitgem molta sort.




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris