Satori Ediciones publica del llibre "Eroguro: Horror y erotismo en la cultura popular japonesa"

Com bé indica el títol, es tracta d'una obra que analitzarà aquest subgènere, i que podríem resumir com la representació artística més perversa de l'art japonès.


El passat 11 de gener l'editorial Satori Ediciones -especialitzada en llibres de literatura i cultura japonesa-, va anunciar per xarxes socials la futura edició d'un llibre que es titula Eroguro: Horror y erotismo en la cultura popular japonesa. Com bé indica el títol, es tracta d'una obra que analitzarà aquest subgènere, i que podríem resumir com la representació artística més perversa de l'art japonès.

L'autor del llibre és Jesús Palacios, escriptor i crític de cinema, algú que és ben conegut pel populatxo friki per ser el responsable de nombrosos llibres sobre el gènere, com ara Goremanía (1995) o Satan a Hollywood (1997), així com col·laborar en revistes i festivals de cinema. L'eroguro és un concepte gairebé desconegut a occident, i no cal dir que no trobarem res escrit sobre el tema a les llibreries, de manera que converteix aquest llibre automàticament com una cosa amb molt valor. *

Per als més despistats, l'eroguro és un moviment artístic japonès que si no vaig del tot equivocat neix de la brotxa de pintor japonès Hokusai, amb aquells quadres de pops violant a dones ("The Dream of the Fisherman 's Wife"). En tot cas el temps ha consolidat a l'eroguro com un moviment artístic que serveix com a resposta als temes tabú del Japó, barrejant tota mena de perversions que unifiquen el sexe i la violència, l'horror amb l'humor, i fins i tot amb els fluids corporals. Alguns dels autors que treballen aquest subgènere japonès són Shintaro Kago, Suehiro Maruo, Rampo Edogawa o Toshio Maeda, entre d'altres. En tot cas, tot això ens ho explicarà millor Jesús Palacios.

Només vull insistir que a occident no tenim res escrit sobre l'eroguro, i amb Eroguro: Horror y erotismo en la cultura popular japonesa per fi tindrem una oportunitat immillorable de conèixer-lo millor. L'editorial és Satori Edicions, i es publicarà en 2018 (sense data encara).

Per cert, la portada és de dibuixant de manga Shintaro Kago.


* Hi ha un breu article sobre l'eroguro en el manga titulat Reproducción por Mitosi y otras historias (Shintaro Kago) editat per l'extingida EDT. Un manga descatalogat, i molt buscat entre els aficionats al subgènere.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris