Vídeo Market (ビ デ オ マ ー ケ ッ ト), la botiga dels horrors de Tòquio

Vídeo Market és una botiga situada a Tòquio especialitzada en cinema de terror, on podreu trobar tota mena de material exclusiu japonès i també internacional

Molts cinèfils, i concretament els amants del gènere de terror, és probable que mentre prepareu el vostre viatge al Japó desitgeu incorporar en el planning la visita a alguna botiga especialitzada en cinema de terror. Si és el vostre cas, ja que he de dir-vos que molt a prop de l'estació de Shinjuku (Tòquio) hi ha una botiga on podreu trobar tota mena de material cinematogràfic exclusiu japonès i també internacional, que va des de VHS fins BD, a llibres, revistes, vinils, jocs de taula, samarretes, pòsters, etc., a més que la botiga té una decoració horrórfila que us encantarà.

Per arribar-hi heu de prendre la sortida nord de la gegantina estació de Shinjuku, i caminant uns 10 minuts podreu arribar a la Video Market (ビ デ オ マ ー ケ ッ ト). La trobareu a la 4a planta d'un edifici (web oficial AQUÍ), on només hi ha una porta, la qual us condueix a aquesta petita botiga dels horrors japonesa. La botiga és petita, i el seu aspecte recorda al del típic videoclub de barri per com estan col·locades les pel·lícules en les prestatgeries, però no oblideu que el contingut en ella és principalment de gènere de terror. Allà podreu trobar des de pel·lícules mondos, cinema zombi, slasher, ciència-ficció, eròtic, anime, tota classe de cult movies, rareses i clàssics japonesos, així com edicions japoneses i internacionals. Sobretot aquestes últimes, i és que Video Market aposta fort per importar edicions de tot el món, amb la idea segurament de fer arribar cinema de terror no-japonès al públic japonès, ja que, no oblidem, Japó és un país en què no existeix la pirateria i per això la compra de DVD i BD és necessària per gaudir de cinema de terror internacional. No obstant això, també hi ha cinema de terror internacional editat per distribuïdores japoneses, òbviament. Per tant, Video Market és una botiga més pensada per al públic japonès i no tant per al turista, encara que el turista també podrà trobar aquestes cult movies japoneses que pot estar buscant.

Aquestes pel·lícules de culta nipones poden ser VHS d'edicions japoneses, edicions japoneses de títols internacionals, rareses japoneses underground de cinema extrem, o simplement edicions internacionals de petites distribuïdores especialitzades en terror com les nord-americanes Vídeo Massacre o Unearthed Films. No obstant això, per als que aneu buscant novetats del més recent cinema trash japonès, heu d'estar avisats que avui dia alguns títols recents són distribuïts en exclusiva per Amazon, com ara Kan-Yu.



Més enllà de les pel·lícules, Video Market està decorada amb tota classe de delicatessens horrórfilas. Destaca sobretot una enrome figura de gairebé dos metres del xenomorf, un terrorífic segurata col·locat a la banda de la porta d'entrada que us donarà la benvinguda quan visiteu la Video Market. Més enllà de l'alien, també hi ha una màscara de Caracuir, un cap rebentada, la màscara metàl·lica d'Otis a Devil 's Rejects, entre mil i un detalls que podrem trobar per la botiga i que us faran ganes de fotografiar-ho tot. Però també destaquen els autògrafs que hi ha penjats per les parets d'autoritats de cinema com són Pascal Laugier, Bill Moseley, Herschell Gordon Lewis o la pornostar japonesa Asami. I és que, el venedor de la botiga, un jove de mitjana edat, si teniu conversa amb ell (té uns pocs coneixements d'anglès) us demostrarà que és un autèntic fan del cinema de terror, i el més important de tot és que és una bellíssima persona. Recomano que no us doni tall parlar amb el venedor i us deixeu aconsellar.



Finalment, també voldria fer-vos una advertència. El canvi de divises de l'Euro o el Dolar a l'Yen japonès, als occidentals no ens beneficia en res a l'hora de comprar cinema. Dit d'una altra manera més clara, comprar cinema al Japó resulta molt car per a un occidental, i per posar un exemple gràfic, un títol acabat de sortir a la venda en edició bàsica us pot costar al Japó uns 4.100 iens, que en euros serien uns 32 €, probablement el doble del que us pot costar a la vostra botiga habitual. Tot i això, crec que l'interès que pot tenir un occidental en comprar Vídeo Market està sobretot enfocat en aconseguir pel·lícules rares i difícils de trobar editades, així com descobrir excel·lents edicions internacionals (sobretot alemanyes) que poden passar-nos desapercebudes.

Si aneu al Japó i estimeu el cinema de terror us recomano que visiteu aquesta botiga especialitzada en el gènere que està situada a Tòquio (els menors de divuit anys tenen prohibida l'entrada). A continuació us deixo unes poques imatges de la Video Market: 



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris