Visita a Horrorland, i aquesta va ser la nostra impressió

L'equip de Zona Morta va visitar Horrorland i va poder descobrir cada racó de parc, així com assaborir tot el seu potencial terrorífic. En el present post intentarem argumentar les nostres impressions

Horrorland és el primer scream park del sud d'Europa. Això és un tipus de parc temàtic íntegrament de terror que acull diferents atraccions amb actors reals, entre les quals hi ha passatges del terror, espectacles i escape rooms. Entre els dies 11 d'octubre i 17 de novembre, l'antiga central tèrmica de Cercs torna a funcionar a tota màquina amb la intenció de fer-ho passar malament, molt malament al públic assistent. Els conspiradors d'aquest terrorífic esdeveniment són els bons d'Horror Box i Insomnia, empreses consolidades a Catalunya en els esdeveniments de terror.

L'equip de La Zona Morta va visitar Horrorland i va poder descobrir cada racó de parc, així com assaborir tot el seu potencial terrorífic. En el present post intentarem argumentar les nostres impressions, així com algunes coses que hauries de saber abans d'anar a Horrorland i que no s'expliquen a la web oficial. També volem aclarir alguns dubtes que s'han anat generant aquests dies en xarxes socials, així com aquelles coses millors i millorables. Anem per parts:



7 DETALLS QUE HAS DE TENIR EN COMPTE
  • Terror: És terrorífic Horrorland. No és un parc temàtic apte per a cors sensibles a l'horror, ni tan sols és apte per als nens. És un parc on el terror es viu de veritat, en què els esfereïdors no tenen miraments a tocar-te i fins i tot a segrestarte i deixar-te aïllat de la resta del grup. Horrorland ha nascut per fer-ho passar malament al públic, i la sensació que ens va donar és que ho aconsegueix.


  • Estructura de parc: Són cinc atraccions ordenades de l'1 al 5 les que componen Horrorland. Paral·lelament hi ha una Extreme House (+18) que per accedir-hi cal pagar 5 € al mateix parc, i també una fuita room anomenat Psycho Escape, que per entrar cal comprar anticipadament l'entrada a través del web oficial. Després hi ha tres zones d'accés: 1) Cabroworld, que és una cosa semblant a una fira i de participar val 3-4 € per joc; 2) Una Scare Zone on es realitzen espectacles; 3) Una Food'n'drink per hidratar-se i menjar fins a rebentar. Horrorland és això.


  • Recorregut a seguir: Això depèn del tipus d'entrada que tinguis, però recomanem seguir l'ordre que suggereix el parc. És a dir, començar per Aquelarre i acabar en Black Out. També deixar Snuff Movie per al final. Per què? Cada atracció contempla diferents perspectives del gènere de terror, jugant amb la invisibilitat del públic, la desorientació, el 3D, la supervivència i l'exploració. Considerem que les atraccions van de menys a més pel que fa a intensitat de l'experiència, que no de pitjor a millor, ull. Posteriorment recomanem fer Snuff Movie, que es tracta de l'experiència extrema de Horrorland, de manera que, pel raonament exposat abans, val la pena deixar-la per al final.


  • Temps: Una mica del que s'ha parlat molt és del temps d'espera en cada atracció. Amb les 6 hores de durada de cada jornada a Horrorland dóna temps de sobres a fer-ho tot, i de pas sopar tranquil·lament i gaudir dels espectacles que es realitzen pel parc. No obstant això, cada passatge dura uns 10 minuts, i el temps d'espera mitjà per cua són uns 30-40 minuts. Nosaltres recomanem arribar a Horrorland a les 18:30 i anar fent passatges tranquil·lament.


  • Entreteniment: Als que fer cua se'ls faci alguna cosa més pesada que a la mitjana general, poden estar tranquils. Horrorland es preocupa per entretenir els assistents i per això als carrers hi ha algunes criatures que es dediquen a espantar, que ataquen i fins i tot et xuclen! També espectacles a la Scare Zone amb zombis o el mateix Cabronazi, música metall per ambientar, i per als que s'avorreixin a la cua d'espera d'Escorxador allí hi ha un projector gegant que mostra preguntes de Trivial que posaran a prova els vostres coneixements cinèfils de terror. És a dir, que les cues no es fan avorrides, i a més permeten donar temps al visitant per compartir les seves experiències en l'atracció anterior amb el seu company.  


  • Fast Pass: No val la pena. Si bé és cert que qui ho disposi s'estalviarà la cua i accedirà a les atraccions sense haver d'esperar, la veritat és que no li veiem massa virtut. Bàsicament perquè ningú podrà repetir cap atracció a Horrorland (llevat que es tingui l'entrada VIP), i en cas d'accedir a les atraccions en el mínim temps possible no creiem que doni temps suficient a assumir i compartir el viscut. És a dir, que això no és Port Aventura, Horrorland és una experiència terrorífica per gaudir de l'ambient i pair les experiències viscudes mentre les comparteixes amb els teus amics, de manera que en aquest aspecte les cues són fins i tot útils. I el que deia abans, les cues no es fan llargues i hi ha temps de sobres per realitzar totes les atraccions.
  • Scare Zone: No és més que la zona del carrer on es fan les cues per accedir a cada atracció. Per aquest espai diferents criatures es deixaran veure per espantar la gent i fins i tot per atacar-les. No us fieu de res, ni de ningú, perquè poden sorprendre en qualsevol moment. De fet, nosaltres vam presenciar gent fugir corrent espantada, fins i tot arribar a caure i fer-se mal. Això és Horrorland, no una fira de barri per espantar nens amb el tren de la bruixa.

Mapa de Horrorland. Il·lustració creada per @roys_tattoo per Horrorland



5 PASATJES DEL TERROR

Pel que fa a les diferents atraccions no valorarem quina ha estat millor o pitjor perquè això pot ser una cosa subjectiva i no volem condicionar a ningú les seves expectatives. Creiem que cada passatge té prou carisma i recursos per presumir del seu estratagema per espantar, i que segons les fòbies de cada persona es poden patir més en unes que en altres. El que sí podem dir és el que més ens ha agradat de cadascuna d'elles:
  1. Aquelarre: És l'única que té una història que se li planteja al públic, amb actors i una escenografia puntual molt treballada. Però la seva gràcia és sobretot jugar amb la invisibilitat del públic, cosa que la fa una experiència única i molt inquietant.
  2. La Térmica: Hi acabareu dispersos per l'atracció, fins i tot arribant a quedar-vos sols. No dic més. Haureu d'anar amb casc, i ja veureu que no us sobrarà.
  3. Clown House 3D: És l'única atracció en 3D, amb pallassos empipadors que sortiran del lloc més inesperat per espantar. Fa referència a la pel·lícula Killer Klowns from outer space (1988).
  4. Matadero: És la que té més fama de Horrorland, i justificadament. Un survival ambientat amb molta carn (humana) i ple d'esfereïdors que et persegueixen, ataquen i segresten (sic).
  5. Black Out: Quan creus que ja res pot sorprendre't en Horrorland arriba Black Out, i és una meravella. Posarà a prova el teu físic i també la teva valentia a avançar per llocs molt foscos. Poca broma amb Black Out, jo m'he emportat algun blau.

(Aquelarre)

ASPECTES MILLORABLES

També voldríem comentar allò que no ens va convèncer de Horrorland i que creiem que de cara a pròximes edicions podria millorar-se. Som conscients que una primera edició posa a prova a tot l'equip, i que l'experiència servirà perquè en un futur es puguin fer millores i que tot es desenvolupi millor. I que consti que no volem ser destructius amb aquests comentaris, més aviat constructius per a futures edicions.

  • Grups: Segurament amb la intenció d'agilitzar les cues, els controladors d'accés separen els grups que entren a cada passatge en temps massa curts, a més de fer-ho amb grups de persones que hem vist arribar als 12 membres. A l'ésser tants en el grup, fa que l'experiència dins de l'atracció sigui molt menys íntima i per tant terrorífica. Però això no és el pitjor, sinó que en alguna ocasió ens hem coincidit amb l'anterior grup mentre avançàvem pel passatge, fins i tot els hem arribat a avançar. Entenem que com més solitària per al públic és l'experiència, més terrorífic es converteix, i d'això vam venir, a passar por i a espantar-nos.


  • Snuff Movie: És una experiència brutal i s'avisa d'això en la pàgina web. Això sí, no s'explica que l'atracció és per a una sola persona i que els subjectes van entrant en ella cada dos minuts. Què passa? Doncs que la cua és llarga i fàcilment el temps d'espera s'allarga a les dues hores. Com apuntava abans, nosaltres recomanem seguir el recorregut que proposa Horrorland i deixar Snuff Movie per al final, però tingueu en compte que us trobareu, de ben segur, amb un temps de cua d'unes 2h.

  • Història: Una cosa que hem trobat a faltar en les atraccions generals de Horrorland és la manca d'una història en elles, exceptuant Aquelarre (i La Tèrmica, més o menys), que si la té. La resta són passatges del terror amb les seves escenografies i perspectives de l'horror, però no deixen de ser això, passatges del terror. Entenem que una bona història, amb actors (no només esfereïdors) submergeixen més al públic en l'experiència que viurà.

  • Mortimer: És la mascota de Horrorland i la seva imatge es pot veure per tot arreu, però amb prou feines té presència física al parc. Demana més protagonisme, un protagonisme que l'hi porta Cabronazi amb la seva àrea de jocs, espectacles interactius per la Scare Zone, i les múltiples fotos que es fa amb la gent simplement perquè sempre hi és. Mortimer només té presència destacable en l'acte final de l'Blood & Fire, o si més no això és el que vam poder presenciar.

  • Cabronazi: i bé la seva Cabroworld és una xulada i que a més va lligat amb el gènere de terror, els espectacles de Cabronazi per la Scare Zone, encara que són divertits i la gent sembla agradar-li, no tenen res a veure amb el terror. De fet, Cabronazi, com a icona de les xarxes socials, mai ha fet res per gènere de terror i per això considerem que la seva presència a Horrorland és més de màrqueting que de sumar a una experiència el més terrorífica possible.

(Cabroworld - Game Zone)


VALORACIÓ GLOBAL

Horrorland és la nova proposta de les empreses Horror Box i Insomnia, empreses experimentades i referents en l'àmbit dels escape room i espectacles de terror al nostre país. Un valor segur, per dir-ho així, que s'ha guanyat a pols la confiança de públic i per això tots esperàvem alguna cosa molt gran amb Horrorland. I no era una cosa fàcil, perquè Horrorland és una cosa pionera al nostre país i que en una primera edició era molt possible que sorgissin imprevistos així com aspectes a millorar durant el seu funcionament. La nostra valoració és molt positiva, i aproven amb nota. Han volgut espantar i ho han aconseguit, també fer-nos gaudir com nens, i sobretot transmetre al públic aquesta passió que tenen pel gènere de terror. També volem aprofitar per felicitar a tot l'equip de Horrorland per com han gestionat ja des de la comunicació, i posteriorment també la gestió i el funcionament de parc. Per la nostra part ho hem passat molt bé i en aquest post hem intentat transmetre les nostres impressions, amb el millor i el millorable de Horrorland. Ens vam quedar amb ganes de més, i per això ens veurem de nou en Horrorland: Christmas Edition



Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Al ser tantos en el grupo, hace que la experiencia dentro de la atracción sea mucho menos íntima y por lo tanto terrorífica. Pero eso no es lo peor, sino que en alguna ocasión nos hemos coincidido con el anterior grupo mientras avanzábamos por el pasaje, incluso los hemos llegado a adelantar. Entendemos que cuanto más solitaria para el público es la experiencia, más terrorífico se convierte, y a esto vinimos, a pasar miedo y a asustarnos.
    Read more at do choi nguoi lon top
    Read more at do choi tinh duc nam
    Read more at may tap duong vat

    ResponElimina