Presentació del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona


El 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​que se celebrarà del dijous 30 de març al diumenge 2 d'abril a Fira Barcelona Montjuïc, va presentar dilluns passat 23 de gener a l'Escola Joso un avenç del programa. Carles Santamaria, director del certamen, va explicar que aquesta "és la seva edició més ambiciosa pel seu programa d'activitats, superfície ocupada i per la quantitat i qualitat dels participants i col·laboradors", una notícia que és habitual cada any tant al Saló del Manga com al del Còmic, un presagi de la gran salubritat de Ficomic. El Saló del Còmic ocuparà aquest any un espai de 50.000 metres quadrats, un 10% més que l'any passat. En aquest acte també s'hi ha presentat el cartell del certamen, obra del dibuixant Jaime Calderón.


EXPOSICIONS

El programa d'exposicions inclou una mostra antològica dedicada a Will Eisner, l'autor que va crear la novel·la gràfica, i del que el 2017 se celebra el centenari del naixement. D'altra banda, el Saló del Còmic també celebra els 100 anys de la revista TBO, a través d'una gran mostra amb 100 originals que descobrirà al públic les millors sèries i autors de la publicació, amb un apartat dedicat a Josep Maria Blanco, guanyador del Gran Premi del Saló de la passada edició. El certamen produirà una exposició dedicada a la presència dels avions i els aviadors al còmic, un gènere que compta amb obres mestres com Steve Canyon, Buck Danny, Tanguy i Laverdure, Hazañas Bélicas, As de Pique o El pilot de l'Edelweiss. L'espectacular escenografia comptarà amb avions reals de diferents èpoques que s'emmarcaran dins dels còmics a què fan referència.

Els superherois també seran protagonistes amb una mostra dedicada a aquells personatges més passats de tornada. Superherois fora de control és el títol de la mostra que comptarà amb 25 personatges que van des de Hulk a Harley Quinn, passant per Massacre (popularitzat com a Deadpool per la pel·lícula), Jutge Dredd, la Màscara o Llop. El director del certamen ha destacat també les mostres dedicades a Fanhunter, la sèrie de còmic creada per Cels Piñol nascuda en un fanzine i que també triomfa als jocs de taula; als viatges de Tintín en col·laboració amb l'Associació 1001; la de Javi de Castro, guanyador del premi a l'Autor Revelació de la passada edició; i al fanzine Nimio. "Estem treballant en més exposicions que anirem anunciant les setmanes vinents", va assenyalar Santamaría.


CARTELL DEL CERTAMEN

El dibuixant Jaime Calderón, autor del cartell del 35 Saló internacional del Còmic de Barcelona, ​​va agrair l'encàrrec del cartell i la confiança dipositada en ell, explicant que, a partir del tema de l'aviació, ja plantejat d'entrada, "ho he volgut deslligar un poc, a escala gràfica, del context bèl·lic, i donar-li un aire més èpic, més aventurer. Vaig pensar en la figura de les primeres aviadores, com Amelia Earhart, ia partir d'aquí va ser cosa de buscar l'enquadrament i jugar amb l'escenografia del Saló del Còmic". Des de ZM aplaudim el cartell d'aquest any, que ens resulta magnífic.


OBJECTIUS DEL SALÓ DEL CÒMIC

El president de FICOMIC, Patrici Tixis, va destacar en la seva intervenció que l'objectiu és fer "un Saló obert per a tothom, que satisfaci professionals i aficionats, i que alhora atregui el gran públic". Patrici Tixis va insistir que la finalitat última del Saló del Còmic "és la promoció del còmic per crear nous lectors". Va destacar en la seva intervenció el creixement al nombre d'expositors, la incorporació de Nintendo com a patrocinador, el suport de l'Ajuntament de Barcelona, ​​la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, així com la gran repercussió que té als mitjans de comunicació i xarxes socials.


PRIMERS CONVIDATS

Carles Santamaria, per part seva, també ha destacat la presència dels autors estrangers confirmats fins ara, que s'anirà ampliant en les setmanes vinents: Bruno Gazzotti, Gina Alyse Wynbrandt, Kim Jung Gi, José Muñoz, Juan Padrón i Mauricio Vicent. Santamaria va explicar que un any més, a la zona professional, tindran lloc les trobades entre autors i editors estrangers i nacionals. El director del certamen també va destacar el fet que sigui el Saló del Còmic de Barcelona el primer esdeveniment públic on es presenti la consola Nintendo Switch. Nintendo és el patrocinador oficial del certamen. Una altra novetat del Saló del Còmic és la incorporació del Taller de youtubers, on el còmic i la cultura popular de masses tenen un lloc destacat. "La relació del còmic amb el cinema, la televisió i els videojocs no para de créixer, perquè els còmics són adaptats amb gran èxit a diferents mitjans, fet que contribueix a la seva difusió", va concloure Santamaria.

El 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona tindrà lloc del dijous 30 de març al diumenge 2 d'abril del 2017 als Palaus 1,2. 1,4 i Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc.


La venda anticipada d'entrades s'iniciarà el pròxim 1 de febrer del 2017 exclusivament des de www.ficomic.com.  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris