112.000 persones visiten un 37 Còmic Barcelona carregat de novetats

(imatge cedida per Ficomic)

Una edició del Còmic Barcelona que ha acollit 112.000 visitants durant els tres dies que ha durat l'esdeveniment, un dia menys que el 2017.

El 37 Còmic Barcelona tanca avui les portes a Fira Barcelona Montjuïc després de tres dies que, un any més, han reunit milers de visitants entre aficionats a la historieta i públic en general. Una edició que ha acollit 112.000 visitants durant els tres dies que ha durat l'esdeveniment, consolidant canvis importants en el desenvolupament més enllà del canvi del títol de l'esdeveniment, com és l'espai Comic Kids i també el Forum Comic Barcelona, ​​amb plens a gairebé totes les sessions.

Pel que fa a l'assistència de públic al 37 Còmic Barcelona, ​​la xifra resulta lleugerament inferior a la del 2017 (118.000 visitants), però en aquella ocasió el Saló va estar obert quatre dies, i no tres com la present. Això indica com de plena s'ha trobat la Fira de Barcelona els tres dies del 37 Còmic Barcelona, ​​cosa que ha volgut subratllar la directora del Còmic Barcelona, ​​Meritxell Puig, que ha destacat el fet que "el públic ha omplert cada dia els nous espais que s'han ofert" i també "l'increment d'expositors, que s'ha traduït en la presència de més editorials, més llibreries, més fanzines i més autors exposant i venent la seva obra". Segons Puig, el certamen manté la direcció d'integrar "activitats pensades per a un públic ampli i d'altres que resultin interessants per a l'expert lector de còmic, dos aspectes que s'han combinat a la mostra dedicada a Stan Lee".

Una de les novetats presentades en aquesta -ja passada- 37a edició del Còmic Barcelona, ​​ha estat la primera edició d'unes Jornades Professionals dins de la zona Comic Pro, l'espai de networking on col·labora Acció Cultural Espanyola (AC/E), que ha acollit 199 entrevistes de feina (un 47% més que l'any passat). També s'ha creat l'espai Alter Comic Barcelona amb la intenció de potenciar i impulsar editorials petites, independents, alternatives o de creació recent, mentre que al nou Forum Comic Barcelona s'han celebrat xerrades amb autors, alguns d'ells relacionats amb les exposicions .

També en aquest 37 Còmic Barcelona hi ha tingut lloc l'espai Comic Stage, espai on s'han celebrat actuacions i hi han participat cosplayers. També, a la Comic Experience s'han realitzat tallers adreçats als més joves en col·laboració amb l'Escola Joso.

Aquesta 37a edició del Còmic Barcelona també la recordarà per la talentosa desfilada de convidats internacionals, entre els quals destaquen l'alemanya Barbara Yelin; els nord-americans Daniel Clowes, Devin Grayson i Lee Bermejo; els francesos David Tako i Mathieu Reynès; el croat Igor Kordey; els francesos Jérôme Hamon i Timothé Le Boucher; els italians Matteo Scalera i Milo Manara; el belga Olivier Schrauwen; el brasiler Rafael Albuquerque; l'argentí Tute o l'holandès Typex.

També han visitat l'esdeveniment durant aquests tres dies autors nacionals de gran prestigi com Ana Galvan, Mamen Moreu, Àngel del Carrer, Max, Miguelanxo Prado, Pere Pérez, David López, Clara Soriano, Mikel Janín, Ana Penyas, Belén Ortega, Laura Pérez Vernetti, Carles Pacheco o Salvador Larroca.

I com no, aquest 37 Comic Barcelona ha tingut un protagonista: Antonio Altarriba, guionista de múltiples còmics il·lustrats per grans personalitats el món del còmic, que ha estat reconegut el seu treball atorgant-li per part del Comic Barcelona el Gran Premi. Altres guardons han premiat ¡Universo!, d'Albert Monteys (Millor Obra d'Autoria Espanyola), L'arbre que creixia a la meva paret, de Lourdes Navarro (Millor Obra Infantil/Juvenil, una de les novetats d'aquesta edició), El que més em agrada són els monstres, d'Emil Ferris (Millor Obra Estrangera), María Medem (Autora Revelació Premi Fundació Divina Pastora), Saxífon (Millor Fanzine) i Desmesura, de Fernando Balius i Mario Pellejer (Premi Popular).


(Cosplays)

Finalment, Ficomic ha confirmat que han començat a treballar al 38 Còmic Barcelona, ​​encara que no han revelat quan se celebrarà. El que sí que han comentat és que el XXV Saló del Manga de Barcelona, ​​que se celebrarà del 31 d'octubre al 3 de novembre de 2019 al mateix recinte, serà un 25è aniversari que "especial". Estarem atents a les novetats.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris