152.000 persones visiten el 25 Manga Barcelona, batent un nou rècord

El 25 Manga Barcelona aconsegueix reunir fins a 152.000 visitants, 2.000 que l'edició del 2018. Aquesta dada serveix per batre el rècord de visites de l'antic Saló del Manga


Un any més, el 25 Manga Barcelona segueix mantenint les altíssimes xifres d'assistència a l'esdeveniment. Fins a 152.000 persones han passejat pels 78.000 m² de Fira de Barcelona, ​​una dada que serveix per tancar l'antic Saló amb unes xifres molt similars a les de la passada edició (2.000 més que el 2018). Això demostra que la fórmula que utilitza l'organització funciona, a força d'organitzar quatre jornades intenses, carregades de tallers, conferències, sessions de firmes, competicions, projeccions, exposicions i presentacions, que han fet participar un públic i fer-lo no fallar cita. A més, torna a consolidar la idea -per si calgués- que l'afició al manga ia la cultura japonesa no és una moda passatgera sinó que es tracta d'una fascinació sòlidament arrelada a la cultura catalana.

De fet, es podria haver superat aquesta marca dels 152.000 assistents, ja que tant divendres, dissabte i diumenge es van esgotar les entrades i molta gent es va quedar fora del 25 Manga Barcelona sense poder entrar-hi. A això s'hi va referir la directora de l'esdeveniment, Meritxell Puig, que va dir "des de dies abans d'inaugurar-se el certamen ja s'havien esgotat totes les entrades per a divendres, dissabte i diumenge", i que malgrat això "gràcies al dispositiu ja aplicat a les dues anteriors edicions i la distribució dels espais, la presència de públic ha fluït amb normalitat i sense aglomeracions".

A més, el 25 Manga Barcelona serà recordat per dues exposicions ambicioses. La que sens dubte ho ha estat més és la dedicada al déu del manga Osamu Tezuka, titulada "Osamu Tezuka, el déu del manga". El visitant va poder conèixer més a prop el treball i obra de Tezuka-sensei a través de més de 200 originals de l'autor. Per cert, si algú se la va perdre, que es quedi tranquil, perquè l'exposició estarà activa al MNAC fins al 6 de gener del 2020.

L'exposició que ja no serà a Barcelona és la dedicada a Dragon Ball, titulada Dragon Ball World Adventure, ja que seguirà el recorregut internacional pels 5 continents del Planeta.

El públic també ha pogut gaudir de les interpretacions de bandes musicals japoneses de gran importància al Japó per al públic adolescent com AKB48, que van actuar a la Plaça Univers de Fira de Barcelona els 4 dies del 25 Manga Barcelona. També van tocar el grup The 5,6,7,8's, una banda que es va popularitzar gràcies a Quentin Tarantino.

No només concerts, també hi va haver concursos de cosplay, que una vegada més van deixar el públic bocabadat pel talent d'alguns cosplayers. També projeccions de pel·lícules a l'Auditori, com Sadako d'Hideo Nakata, One Piece Estampida, o el nou de Makoto Shinkai.

A més de les exposicions, també un gran (i luxós) repertori de convidats han aconseguit emocionar els aficionats del manga, cinema i animació. Parlem de gent com Atsushi Ohkubo (Fire Force), Mizuho Kusanagi (Iona princesa de l'alba), els francesos Elsa Brants (Sálvame, Pythie) i Sourya Sihachakr (Talli, filla de la lluna), Ryota-H (La ira de Bahamut: Twin Heads), Aya Kanno (Rèquiem pel rei de la rosa), Tsubasa Yamaguchi (Ella i el seu gat, Blue Period), Homura Kawamoto (Kakegurui, jugadors dements) i Kei Saiki (Kakegurui Twin). També hi han vingut el director de cinema Hideo Nakata (Ringu) i part de l'equip d'One Piece Estampida, com el dissenyador Masayuki Sato i els productors Hiroki Koyama i Hiroyuki Sakurada.

Finalment, només desitgem que el pròxim 26 Manga Barcelona sigui igual d'exitós del número 25. Ho tindrà més difícil, ja que s'acaben de confirmar les dates i l'1 de novembre, dia festiu habitualment entre setmana, per al 2020 coincidirà el diumenge. Per tant, el 26 Manga Barcelona se celebrarà entre els dies 29 d'octubre a l'1 de novembre de 2020 a Fira Barcelona Montjuïc.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris