El fantàstic català protagonista del palmarès del IV Sant Cugat Fantàstic

La pel·lícula guanyadora de l'IV Sant Cugat Fantàstic ha estat Mal Nosso (Our Evil), film que va tenir una projecció accidentada pel fet que, després d'un error tècnic, no es va poder projectar en el seu horari com corresponia.

La quarta edició del Sant Cugat Fantàstic abaixa la seva persiana. Darrere d'ella han quedat per al record quatre jornades d'intensa activitat al Cinesa Sant Cugat així com a les seves rodalies, entre els dies 14 i 17 de juny. S'han projectat 15 llargmetratges i 16 curtmetratges, la gran majoria de producció catalana, per la qual cosa, una vegada més, queda demostrat que el fantàstic segueix molt viu al nostre país i que a més, hi ha una onada de nous realitzadors que veuen al gènere de terror i fantàstic una eixida on dipositar el seu imaginari.


L'edició 2018 ha estat la més multitudinària pel que fa a públic, però també a convidats. Han estat més del 1.000 el nombre d'espectadors que han assistit a projeccions de pel·lícules, a més de l'assistència de 20 directors i 30 actors que han visitat Sant Cugat per presentar els seus treballs. Tots han estat valorats per quatre jurats diferents: el jurat del Festival, el de la Crítica (format per l'associació Blogos de Oro), així com el Premi de Públic.

La pel·lícula guanyadora de l'IV Sant Cugat Fantàstic ha estat Mal Nosso (Our Evil), una pel·lícula que va tenir una projecció accidentada pel fet que, després d'un error tècnic, no es va poder projectar en el seu horari, motiu pel qual va ser substituïda per Mayhem. Tot i això, Mal Nosso es va projectar a última hora de la jornada del Divendres 15. També ha estat premiada Dhogs, pel·lícula gallega (i rodada en gallec) del jove director Andrés Goteira, i que amb la seva òpera prima aconsegueix un premi a Millor Direcció. També s'ha fet una menció especial a Sant Martí, la pel·lícula inaugural del IV Sant Cugat Fantàstic pels seus mèrits tècnics i la capacitat de construir un slasher 100% català amb referents molt propers. També s'ha premiat el curtmetratge R.I.P. de Caye Casas i Albert Pintó, i el reconeixement al Millor Curtmetratgista se l'ha endut Pablo Pastor per Bye Bye Baby. El jurat era format per la periodista Karen Madrid, l'actor Àlex Maruny i el director Marc Martínez Jordán.

El Premi de la Crítica, que ha estat atorgat per 3r any consecutiu en col·laboració amb l'Associació Blogos de Oro, ha distingit la producció nord-americana Mom and Dad, protagonitzada per Nicolas Cage i Selma Blair, així com l'espectacular curtmetratge Caronte. El jurat estava format per professionals de la crítica de mitjans tan diferents com El Cinèfil, L'Escriba, Cine de Patio i Cinema Fantàstic.

Per contra, l'urna de la democràcia, és a dir, el dret a decidir de l'espectador de Sant Cugat, ha decidit que el Premi del Públic s'havia de concedir a Dràcula de Denise Castro, el que va ser el film de cloenda de l'edició, a més (per tercera vegada al palmarès) del curtmetratge Caronte de Luis Tinoco.



El palmarés completo lo tenéis a continuación:


PREMIOS DEL JURADO:
MEJOR CORTO: RIP de Caye Casas y Albert Pintó
MEJOR DIRECTOR DE CORTO: Pablo Pastor por Bye Bye Baby
MEJOR GUIÓN DE CORTO: 9 pasos, Marisa Crespo y Moisés Romera
MENCIÓN ESPECIAL DE CORTO: Caronte de Luis Tinoco por el atrevimiento del proyecto, la excelencia en la ejecución y su dificultad técnica.
MEJOR PELÍCULA: Mal Nosso (Our Evil) de Samuel Galli
MEJOR DIRECTOR: Andrés Goteira por Dhogs
MEJOR GUIÓN: Lladres del temps, Cosima Daronnitzer
MENCIÓN ESPECIAL: Sant Martí, por sus méritos técnicos y la capacidad de construir un slasher 100% catalán con referentes muy cercanos.

PREMIOS DE LA CRÍTICA:
MEJOR PELÍCULA: Mom and Dad de Brian Taylor
MEJOR CORTO: Caronte de Luis Tinoco

PREMIOS DEL PÚBLICO:
MEJOR PELÍCULA: Drácula de Denise Castro de Denise Castro
MEJOR CORTO: Caronte de Luis Tinoco



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris