Homenatge a Jirô Taniguchi al XXIII Saló del Manga


Segons informa Ficomic, el proper Saló del Manga de Barcelona farà un homenatge l'autor Jiro Taniguchi, mort al febrer als 70 anys. Se li dedicarà una exposició al pavelló 2.1 dins l'espai L'Esperit del Japó, que se centrarà en aquesta versatilitat de gèneres i temàtiques de què feia gala l'autor. Tenint en compte que l'autor ha creat històries gastronòmiques, sobre un món postapocalíptic, o històries fantàstiques que passen a museus o pobles japonesos remots, és possible que hi hagi un Taniguchi per a cada lector. L'objectiu d'exposició és presentar l'autor en tots els vessants.

Jirō Taniguchi, un autor genial i singular que va construir un pont entre el manga i el còmic europeu, formant part de l'anomenada nouvelle manga. És un autor conegut principalment per les seves històries quotidianes, sovint contemplatives, reflexives, i fins i tot amb un aire malenconiós. Però la seva carrera ha cobert tota mena de gèneres, passant per les històries de detectius, el western, la ciència-ficció i, de manera força destacada, les històries basades en la muntanya. El seu traç i estil narratiu són avui dia inconfusibles, i el seu virtuosisme gràfic l'ha convertit en un autor apreciat per tota mena de lectors, arribant molt més enllà de les fronteres, de vegades massa hermètiques, del món del manga.

Taniguchi era conscient de la capacitat del seu art per arribar a un públic ampli, i va ser un dels pocs autors que va permetre que les seves obres es publiquessin en sentit de lectura occidental, en una època on pràcticament ningú més no ho feia. També va ser un dels primers autors de manga a visitar Barcelona, ​​concretament l'any 1993 al Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​que aquell any estava dedicat al fenomen del manga que tot just acabava de començar. Amb Barri Llunyà (1996) va obtenir el premi a la Millor Obra estrangera publicada a Espanya al Saló del Còmic de Barcelona del 2004. Jirō Taniguchi va ser un autor prolífic i la seva obra ha estat publicada al nostre país per Astiberri, Planeta Còmic i Ponent Mon.

Obres destacades de l'autor:  





Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris