Kaijû, Mecha i Yokâi. Exposició dedicada a Tomás Hino


Entre les exposicions que Ficomic va organitzar per al XXII Saló del Manga, val la pena destacar la de l'escriptor i il·lustrador Tomás Hino. D'origen madrileny -si no tinc mal entès-, aquest apassionat del Japó va brindar als assistents del Saló amb una bonica exposició sobre les seves obres de PVC, que il·lustren diferents Kaijus, Mechas i Yokais, tenint com a particularitat un procés de producció poc habitual que serveix per aconseguir uns resultats realment espectaculars.

Segons em va comentar l'hostessa de l'exposició, Hino utilitza uns llapis elèctrics que permeten aplicar un relleu especial al PVC, i que juntament amb l'aplicació del color, és com aconsegueix aquests resultats. Jo vaig quedar amb la boca oberta, i penso que va ser una llàstima que l'exposició no disposés de més informació sobre l'autor i el seu procés de treball, perquè ho demanava a crits, i més quan ocupava l'espai central del Palau 2 del Saló -lloc que se sol usar per a les grans exposicions-; en canvi l'exposició es va limitar gairebé exclusivament a descriure què és un Yokâi, un Kaijû i un Mecha, cosa que més o menys ja pertany a la cultura popular.

En fi, igualment el que és important és que Hino va mostrar el seu talent al públic, i personalment em va deixar enamorat amb la seva obra. Aquí deixo algunes fotografies de l'exposició:  









Japan Foundation va col·laborar amb l'exposició.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris