Norma Editorial presenta nova línia de manga en català

Publicarà en català "Tokyo Revengers" al juliol, i seguiran al setembre amb "Guardians de la Nit", "Jujutsu Kaisen" i "Chainsaw Man".


Hi havia un rum-rum els darrers mesos que les editorials de còmic catalanes es plantejaven seriosament començar a editar manga en català. No com a opció de negoci, sinó com a imatge paritària amb el castellà en un temps que vivim de reivindicació de la llengua fruit dels atacs de l'estat espanyol, i la progressiva desaparició que pateix. A això, Norma Editorial ha fet un pas endavant i publicarà manga en català.


Val a dir que la primera gran editorial que va trencar el gel per apostar fort per l'edició de manga en català va ser Grup Enciclopèdia, que prepara la sortida al mercat d'un nou segell de manga en català anomenat Kaji Manga tal com va anunciar al 40 Còmic Barcelona. Aquest pas endavant sembla haver animat a Norma Editorial a apostar també per l'edició en català d'alguns dels seus títols més exitosos.


Ho van anunciar ahir a través de les xarxes socials. Van dir “I ara sí! Estem molt contents de presentar-vos oficialment la nostra nova línia de manga en català! I ho fem amb Tokyo Revengers!”. A més d'aquest manga, també han confirmat la sortida al mercat d'altres títols d'èxit com "Kimetsu no yaiba", "Jujutsu Kaisen" i "Chainsaw Man".



Els lectors han acollit amb aplaudiments aquesta nova línia de manga en català de la que és una de les editorials més potents del còmic estatal. No obstant això, també hi ha hagut alguns retrets pel fet que aquests mangas ja estan publicats en castellà i molts lectors catalanoparlants no compraran les versions catalanes.


En tot cas, "Tokyo Revengers" arribarà a les llibreries catalanes aquest juliol (no hi ha data confirmada) i serà de publicació mensual. Es tracta de l'obra de Ken Wakui que ha aconseguit estar al top dels llibres més venuts, tant a l'estat espanyol com al Japó. De fet, fa uns mesos es va estrenar a sales de cinema la seva adaptació cinematogràfica amb actors reals.


Segons Anabel Espada de Norma Editorial, aquest manga sortirà al mercat en una edició diferent de la japonesa. Diu: "té una mida més gran que en l'edició japonesa i inclou pàgines de color inèdites".


I a partir de setembre, també sortiran al mercat en català els mangas "Kimetsu no yaiba" (que es tradueix com a "Guardians de la nit"), "Jujutsu Kaisen" i "Chainsaw Man".


També avancen que aquests quatre títols seran els primers d'un ampli catàleg de còmic en català. Esperem que les futures edicions catalanes de Norma surtin al mercat simultàniament amb l'edició en castellà.


Cal recordar que anys abans que les grans editorials de còmic del país s'hagin animat a publicar manga en català, una petita editorial de Prades anomenada Ooso Còmics fa anys que aposta per la doble edició en català i castellà, i ara ho farà també amb el basc.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris