Crítica: HALLOWEEN: EL FINAL - David Gordon Green, 2022

 

-DIRECCIÓ: David Gordon Green

-GUIÓ: Chris Bernier, David Gordon Green, Debra Hill, Paul Logan, Danny McBride. Personatges: John Carpenter, Debra Hill

-ANY: 2022

-DURACIÓ: 111 min.

-PAÍS: Estats Units

-MÚSICA: John Carpenter

-FOTOGRAFIA: Michael Simmonds

-REPARTIMENT: Jamie Lee Curtis, Will Patton, Andi Matichak, Rohan Campbell, Kyle Richards, Omar Dosey, Nick Castle, James Jude Courtney, Nick Lawrence, Stephanie McIntyre, Emily Brinks, Dillon Belisle, Derrick Lemmon

-PRODUCTORA: Blumhouse Productions, Miramax, Rough House Pictures, Trancas International Films, Universal Pictures.

-DISTRIBUÏDORA: Universal Pictures

 



Crítica lliure d'espòilers.


A 'Halloween' l'assassí Michael Myers va tornar en escena quaranta anys després i es va retrobar a Laurie Strode. A la continuació 'Halloween Kills', Myers torna a fer de les seves i la població d'Haddonfield entra en estat de pànic al veure com els seus familiars i amics van morint un rere l'altre. I ara arriba 'Halloween: El Final', el final de la trilogia creada per David Gordon-Green que pretén tancar un cercle.


'Halloween: El Final' és una pel·lícula diferent de les que hem anat veient al llarg de l'extensa saga creada per John Carpenter i Debra Hill fa més de quaranta anys. En aquesta ocasió el director aposta per parlar de les ferides que ha deixat Myers als cors de les famílies d'Haddonfield després dels successos de 'Halloween Kills', i en com aquestes ferides s'han convertit en odi. Un odi que ha transformat la gent en petits monstres, i una societat que odia ja no necessita a un assassí com Michael Myers. Però tothom necessita un dimoni per odiar, i si no hi és, aquest dimoni s'ha de crear. Laurie Strode i Corey Cunningham són els escollits.


Aquest últim és un jove que fa uns anys mentre feia de cangur va veure morir el nen que cuidava, i malgrat que el jutge el va declarar innocent d'assassinat la família del nen i veïns de la ciutat no opinen el mateix. Això el duu a l'exclusió social. I per si no fos poc, està coneixent l'Alysson, la neta de la famosa Laurie Strode, a qui la gent culpabilitza d'haver provocat al psicòpata com Michael Myers.


Partint d'aquesta base argumental, 'Halloween: El Final' té un tram inicial molt bo i un final (el duel entre Laurie Strode i Myers) que també, però no podem dir el mateix de la part central. La implicació de Myers a la trama s'aguanta amb pinces i algunes escenes que el relacionen amb Corey freguen el patètic. També hi ha pocs assassinats per tractar-se d'una saga amb el segell tan característic que té.


Malgrat que la relació Corey-Myers és discutible, 'Halloween: El Final' va més enllà narrativament. La idea de fons del film ens sembla interessant per tancar la saga perquè ofereix quelcom nou i en sintonia amb les dues anteriors pel·lícules de Gordon-Green. A més, creiem que fer el mateix que abans, que és un mata-mata mil cops vist, hagués sigut el veritable error i més en una entrega on se suposa que el mal ha d'acabar definitivament. I el mal només pot desaparèixer del tot quan els cors de la gent d'Haddonfield visquin en pau... i és cap aquí on tendeix el director. Si algú espera trobar una traca final no la trobarà.

 


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris