La danesa 'SPEAK NO EVIL' guanya el 41è TerrorMolins

Speak No evil
 

Una edició del festival que tanca batent tots els registres anteriors d'entrades venudes.


El festival TerrorMolins ha tancat la seva 41a edició anunciant el palmarès de premis i amb l'habitual marató de 12 hores de terror. Una edició que serà recordada amb un nom propi, el de 'Speak No Evil', la brutal pel·lícula danesa de Christian Tafdrup que ha obtingut el premi a la millor pel·lícula i el de millor banda sonora. Dos premis que van alineats amb la bona recepció del públic i crítica després del seu pas per altres festivals de prestigi internacional, com el de Sitges.


El jurat compost per Clàudia Guillén, Judith Colell, Felipe M. Guerra, Joan Vilà i Raquel Sastre ha guardonat altres produccions que participaven en la Secció Oficial Llargmetratges, com la mexicana 'Huesera', el debut de Michelle Garza al cinema ha guanyat el premi a la millor direcció. No menys important és el premi al millor guió de 'Family Dinner' per Peter Hengi, la fotografia de 'Viejos' per Ignacio Aguilar, la interpretació d'Eline Schumacher a 'Megalomaniac', i els millors efectes i maquillatge per 'Project Wolf Hunting'.


El jurat ha volgut fer menció especial el film gallec d'animació 'Unicorn Wars' “per apostar per l'animació de terror” i 'Deadstream' per “unir de forma brillant terror i comèdia”.


Les seccions paral·leles del TerrorMolins també han estat valorades pel jurat. Una d'elles és la secció Being Different, on s'ha alçat com a guanyadora 'Soft & Quiet' de Beth de Araújo, un debut cinematogràfic que parla sobre els nous feixismes als Estats Units i que ha obtingut els premis de millor pel·lícula i millor guió. Gens menyspreable és el premi a la millor direcció del film africà 'Saloum', del director Luc Herboulot; la millor interpretació per Kristine Thorpe a 'Sick of Myself'; i la menció especial per 'Hypocondriac' d'Addison Heiman.


Però si hi ha una secció que agrupa els fans més afamats de sang i violència és la Bloody Madness, i també té un palmarès. La millor pel·lícula ha estat la britànica 'Feed Me' de Richard Oakes i Adam Leader, i a més també ha guanyat el premi a la millor interpretació per Neal Ward. Val la pena recordar que l'equip de la pel·lícula va visitar Molins de Rei per a presentar el film. També premiada ha estat la direcció de Johannes Hartman i Sandro Klopfstein per 'Mad Heidi', la revisió en clau de comèdia gore del conte de Heidi, que recordem va inaugurar l'edició del festival. I si hi havia un premi previsible era el dels millors efectes i maquillatge per la polèmica 'Terrifier 2' de Damien Leone. Menció especial per la simpàtica 'Sissy' de Hannah Barlow i Kane Senes.


El curtmetratge canadenc '11-33' obté el premi a la secció oficial, i 'El semblante' i 'Kickstart My Heart' els de millor guió i interpretació, respectivament. Els millors efectes i maquillatge en format curt han estat els de 'Phelgm' de Jan David Bold, i 'Phantasmagoria' s'ha endut el de la millor fotografia. El premi Meliès d'Argent al millor curt europeu ha estat per 'O' de Doinik Balkow.


Pel que fa a la Secció Ç Trencada s'ha premiat el curtmetratge 'La Masia' de Víctor Català que, a més, també ha guanyat el premi del públic. Menció especial per 'Al Nadal toca fusta' de Max Calvera i 'Molaphone' de Daniel Padró.


Més enllà dels films premiats cal fer valdre que la 41a edició del TerrorMolins ha estat un èxit d'assistència, assolint un 37% més d'entrades venudes que l'edició de l'any passat. Hi ha hagut plens absoluts a les sessions de 'Mad Heidi', 'AveMaria', 'Terrifier 2', 'The Rocky Horror Picture Show', així com la marató de 12 hores de terror. Tot plegat demostra l'interès dels catalans pel cinema de terror i l'excel·lent salut dels festivals de gènere a Catalunya.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris