Horror Foll: Primera sèrie splatter en català

Portada N°2 Horror Foll: Vents de Merda

L'editorial Pathosformel publica la primera sèrie literària splatterpunk catalana, que segueix les aventures del detectiu El·la Essa De.


Per primer cop en català una sèrie literària totalment splatterpunk que segueix les aventures més esbojarrades i cruels del detectiu El·la Essa De per tot el nostre país. Des del cim dels Pirineus fins al carreró més perdut del Raval no hi ha cap aberració que no atenyi aquest detectiu amb poders de regeneració. Horror Foll és el nom de la sèrie que compta amb dues línies temporals, 'Lo fàstic' i 'Vents de merda', que a través de set números es fusionaran en una gran aventura splatterpunk.


L'editorial encarregada de publicar-ho és Pathosformel, que ja s'havien endinsat en els mons de la literatura cruel amb la publicació de Nines, Linxs, Nais (2021) de Stergin Osetkinj, una llegenda catalana de la necroficció que viu aïllada prop de La Molina. L'autor responsable és en aquest cas un col·lectiu, la Càfila Àcrata i Hermética Catalanesca, que en paraules dels editors conté integrants de “la part més neorural de Ponent, les famílies més poderoses de Campdevànol, un reclús de Brians i dos adolescents addictes a la música drill habitants del MACBA”.


Els dos primers números de la col·lecció estan disponibles al web de Pathosformel i Amazon:


www.kadmonidas.com/shop

https://www.amazon.es/dp/B0BCHDL2Z5



Fusió i síntesi de gèneres maleïts


L’Horror Foll és una fusió i síntesi de gèneres maleïts i alternatius dins del terror més funest: el folk horror (terror rural i paganisme), l’splatterpunk (terror extrem ultraviolent) i el bizarro (absurdisme, sàtira grotesca, surrealisme, pop-trash). Amb aquesta barreja d'estils, Horror Foll pretén aprofundir en les relacions viciades per una natura violenta que es revolta contra la presència turbocapitalista d’elements urbanites, en el xoc irós que suposa l’enfrontament entre el gènere humà (deshumanitzat) i els éssers del bestiari i en concatenacions polítiques, socials i religioses que han abocat el país al col·lapse col·lectiu i a una insatisfacció emocional i vital perennes. En un cosmos de megalòpolis de ruïnes digitals, els hillbillies globalitzats planegen noves aliances i filiacions de les quals calia deixar constància. Per fer palesa aquesta deriva de la decadència de la civilització catalana occidental, l’Horror Foll opta per trastocar el llenguatge, agitar el continu espai-temps, donar visibilitat a la violència genèrica que engendra, en els cossos, el liberalisme econòmic desmesurat i apel·la a la simbiosi cenobítica amb els mons feèrics i esotèrics. És l’equivalent a trobar al déu Set a la trempera d’un gos propietari d’uns hippies del Maresme. Trencament de fronteres, visió desmesurada i humor macabre.


L’Horror Foll deu part del nom al reig bord (també conegut com a reig foll, oriol foll o amanita muscaria), el fong verinós que tantes al·lucinacions, satisfaccions mortuòries i intoxicacions ens ha regalat, però també, del sentit ampli de bogeria del mateix adjectiu i, no cal dir-ho, dels follets de la tradició per remarcar el caràcter reivindicatiu de la diversitat d’existències, fora de les regulades, en el seu vessant més cru, fosc i salvatge.



Font: Nota de premsa

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris