Un casset maleït a 'SANA' de Takashi Shimizu


Qui escolta la seva melodia entra en una espiral d'horror. Sana (2023) és el nou treball del director de la franquícia Ju-On.


El director japonès Takashi Shimizu (Ju-On) presenta aquest any Sana (“Mina no Uta” títol original en japonès), una pel·lícula de terror sobre una misteriosa cinta de casset que conté una melodia que si algú l’escolta acaba morint. El film ja ha estat presentat al Japó i també al prestigiós festival BiFan (Bucheon) l’11 d’agost, essent el film de clausura.

Aquesta història ens remet a Ringu de Hideo Nakata pel fet que una cinta analògica és el transmissor del terror. En aquest cas, és una cinta de casset, que porta anotat el títol “Minna no Uta”, i en reproduir-la sona una estranya melodia taral·lejada per una nena. Aquesta nena s’anomena Sana, i els seus sons estan maleïts, fent entrar als qui l’escolten en una espiral d’horror fins a dur-los a la mort. Què hi ha al darrere d’aquesta melodia? Qui és la Sana? Tot plegat és una història escrita pel mateix Takashi Shimizu en col·laboració amb Rumi Kakuta,

L'empresa Booster Project ha produït Sana, que és la mateixa que ja ha col·laborat amb Shimizu en els seus tres anteriors treballs: Howling Village, Jukai Mura i Humunculus (aquest darrer disponible a Netflix).

El que veiem al tràiler de Sana sembla un retorn als orígens del boom del J-Horror Japónès a càrrec del qual va ser -precisament- un dels seus impulsors, Takashi Shimizu, amb la citada Ju-On a més de Tomie i Marebito entre d’altres. Després dels fantasmes de Kayako, Toshio, Sadako i companyia enguany tocarà parlar de la Sana. Mireu el terrorífic tràiler:


La pel·lícula explica com els membres d'una banda musical anomenada Generations troben la cinta de casset i, en conseqüència, s'han d'enfrontar a la fantasia de Sana. Shimizu va explicar durant la seva estada al festival BiFan el que l’ha inspirat. Diu “Va ser fa gairebé 30 anys quan era a l'escola secundària. Una banda va venir a fer un concert a la meva escola i algú va gravar aquesta actuació. Quan van reproduir l'enregistrament després, van sentir la veu d'una dona jove i hi va haver rumors que era un fantasma. Aquí va ser on vaig obtenir la inspiració per a 'Sana'”.

Shimizu també va admetre que se sent cansat per com Ju-On ha fet ombra la resta de la seva obra. Amb Sana desitja trencar amb la sèrie Ju-On i passar a altres temes, fent quelcom més exitós popularitzant un nou fantasma.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris