"A l'Oest, més cap a l'Oest!": Exposició dedicada als viatges de Tintin


L'intrèpid reporter de Le Petit Vingtième recorre a les seves aventures els cinc continents de la Terra i fins i tot vola a l'espai exterior amb destinació a la Lluna. El viatge exòtic és un dels pilars més grans de les narracions d'aventures. Així, Tintín protagonitza uns còmics apassionants que s'inscriuen dins d'una tradició literària que ha estat desenvolupada per grans autors com Jules Verne, Robert Louis Stevenson, Emilio Salgari o Jack London. 1001 Associació Catalana de Tintinaires ha produït l'exposició A l'Oest, més cap a l'Oest!, que es podrà veure al 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. La mostra serà un recorregut per la geografia tintinòloga.

Els viatges comporten conèixer el món i les diverses cultures i pobles que hi habiten. A través de Tintín, Hergé mostra un gran respecte per les cultures visitades. Així, el jove reporter interactua, fa amics i s'hi integra amb entusiasme, fins al punt de vestir-se com els locals i compartir taula i costums amb ells. Tintín sempre intenta adaptar-se i passar desapercebut i mai no es comporta com un típic turista occidental altiu. Pel que fa als països que Tintín visita, Hergé tenia molta cura de l'ambientació. Per això podem considerar Les Aventures de Tintín com una mena de documental que recull la realitat amb força fidelitat.

A Les Aventures de Tintín res no és inventat. Hergé, sempre fidel a la seva meticulositat, buscarà el paisatge i la situació que corresponguin millor a la història i el lector podrà jugar a esbrinar quina ha estat la font d'inspiració utilitzada pel dibuixant. Amb aquesta mostra el visitant podrà comprovar com les ubicacions que apareixen als àlbums de Tintín estan sempre inspirades en llocs del món real.  



 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris