Roy Thomas, Dann Thomas i Stan Sakai visitaran el 36 Saló Internacional del Còmic

S'ha fet d'esperar, però finalment arriben les primeres informacions sobre el llistat de convidats que acudirà al proper Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Els primers noms són alguns dels que portarà l'editorial Planeta Còmic, uns noms que els fans dels còmics de superherois en general, i de cert bàrbar sumeri en particular, així com els d'un conill samurai hàbil amb l'espasa, estan enhorabones gràcies a tres autors de renom internacional. Estem parlant de Dann Thomas, Roy Thomas i Stan Sakai. Tres noms imprescindibles a la indústria del comic-book nord-americà.


(Roy Thomas i Dann Thomas)

La guionista Dann Thomas (Estats Units, 1952) va publicar el seu primer treball a Savage Sword of Conan el 1981. L'any següent va començar a coescriure la saga Arak, Son of Thunder, creada per ella, juntament amb Roy Thomas, amb qui continuaria col·laborant a títols com All-Star Squadron, Crimson Avenger, Avengers West Coast, Wonder Woman o Infinity Inc., publicats per editorials com DC Comics o Marvel Comics. En solitari, ha escrit sèries com Wally Wood's T.H.U.N.D.E.R. Agents o Cadillacs and Dinosaurs. Altres còmic-books escrits o coescrits per Dann Thomas són Action Comics i Young All-Stars (DC Comics), Captain Thunder and Blue Bolt (Hero Comics), i Black Knight, Doctor Strange, Sorcerer Supreme o Saga of the Sub-Mariner (Marvel Comics).


Un cameo disfressat del matrimoni Thomas


Roy Thomas (Jackson, Missouri, Estats Units. 1940) és un guionista i editor de còmic nord-americà considerat per molts com una peça clau en la història d'aquesta indústria. Compta amb una de les trajectòries més dilatades al sector del còmic i a la seva bibliografia s'expliquen innombrables capçaleres en què ha treballat al llarg dels anys. La seva carrera com a escriptor va començar com a aprenent de Mort Weisinger, llavors editor de DC Comics, i posteriorment va fer el salt a Marvel Comics, arribant a reemplaçar al llegendari Stan Lee com a Editor Cap. A Roy Thomas se li reconeix haver introduït l'heroi de magazín pulp Conan el Bàrbar al còmic americà i, en l'àmbit dels superherois, haver recuperat personatges de l'Era daurada dels anys trenta i quaranta. A més, entre les seves creacions hi ha personatges molt estimats pels fans com són: Motorista Fantasma, Visió, Puny de Ferro, Quasar...



Entre els seus múltiples premis destaquen el Premi al Millor Autor Estranger atorgat pel Festival Internacional del Còmic d'Angouleme el 1974 i el Saló de la fama dels Premis Will Eisner el 2011. Planeta Còmic ha editat Les cròniques de Conan, l'edició remasteritzada de la mítica sèrie Conan el Bàrbar. Roy Thomas visita el 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona amb motiu de la primera obra de creació pròpia de l'autor realitzada a Espanya: Red Sonja: La balada de la Deessa Roja, dibuixada per Esteban Maroto i Santi Casas i publicada per Planeta Còmic.



El tercer convidat que anunciem avui és Stan Sakai va néixer a Kyoto (Japó) el 1953, però es va criar a Hawaii i ara viu a Califòrnia. Es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Hawaii i va completar els seus estudis a l'Art Center College of Design de Pasadena, Califòrnia. La seva gran creació Usagi Yojimbo va aparèixer per primera vegada en còmic el 1984. Des d'aleshores, Usagi ha pogut veure's a la televisió com a convidat de les Tortugues Ninja, s'han fet joguines i robes amb la seva figura i ha protagonitzat una sèrie de recopilacions en llibre. El 1991, va crear Space Usagi, sobre les aventures d'un descendent de l'Usagi original que presentava els samurais en un escenari futurista.



Stan Sakai també és un guardonat retolista gràcies al seu treball a Groo, de Sergio Aragonés, a les pàgines dominicals de Spider-Man ia Usagi Yojimbo. I és que sens dubte és un autor de reconegut prestigi: ha rebut un premi Parent's Choice, un premi Inkpot, un premi de l'American Library Association, un premi Harvey, quatre premis Haxtur a Espanya i diversos premis Eisner. L'any 2003 va rebre el prestigiós premi de la National Cartoonists Society al seu apartat dedicat al còmic i l'any 2011 Sakai va rebre el premi Ambaixador Cultural del Japanese American National Museum.  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris