Rècord d'assistència al XXIV Saló del Manga: 150.000 visitants

Imatge cedida per Ficomic
Barcelona, ​​un cop més, s'ha convertit en l'epicentre europeu del manga, potser fins i tot del món.


Després de quatre dies intensos de Saló del Manga, la Fira de Barcelona ja pot donar per conclosa l'edició número XXIV d'aquest macroesdeveniment. Barcelona, ​​una vegada més, s'ha convertit en l'epicentre europeu del manga, potser fins i tot del món, tancant una edició que ha vist passar per la porta més de 150.000 visitants provinents de tot el món, cosa que significa que superen en 2.000 visitants l'edició de l'any passat que, no oblidem, va ser de cinc dies i no quatre com aquest.


L'edició s'ha desenvolupat en un espai de 75.000 metres quadrats, els mateixos que l'any passat, repartits en cinc palaus i la plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc. Però a diferència de l'anterior, aquesta vegada s'ha augmentat un 9% el nombre total d'expositors, incloent-hi nous espais i activitats més participatives, a més de sumar la presència de noves marques japoneses com UNIQLO i MUJI. Segons Meritxell Puig, directora general del Saló del Manga, "Estem molt satisfets per l'assistència aconseguida durant els quatre dies d'aquesta edició que, en coincidir amb un pont, ha vist incrementada la presència de públic provinent de tot Espanya els quatre dies". A més, un dels èxits que pot presumir aquesta edició número XXIV és el ple absolut a totes les activitats programades durant l'esdeveniment. I és que el públic ha pogut participar en tallers relacionats amb la cultura japonesa, i també de les projeccions a l'auditori, les conferències a les sales d'actes, el nou espai infantil Manga Kids, l'exposició Llenguatge, Objectes i Bèsties, o la plaça Univers i les seves activitats, que és on estava ubicat el gran escenari del XXIV Saló del Manga de Barcelona. En definitiva, Puig ha recordat com el Saló del Manga de Barcelona continua actuant com un punt de trobada d'aficionats i apassionats "no només del manga, sinó de tots els àmbits de la cultura japonesa" vinguts des de tots els punts del país a Barcelona.


Convidats i premiats del XXIV Saló del Manga

Les 150.000 persones que han visitat el Saló van arribar a esgotar totes les entrades disponibles per a la venda en línia, podent-se només adquirir a través de taquilla. Això s'ha traduït en una presència contínua de públic al recinte que, gràcies a un dispositiu de seguretat ja aplicat a la passada edició -juntament amb una estratègica distribució dels espais-, tot ha fluït amb normalitat i sense aglomeracions, tal com també ha comentat Meritxell Puig.

Pel que fa als convidats del XXIV Saló del Manga de Barcelona, ​​tots ells durant els quatre dies del Saló han participat en nombrosos actes que han servit perquè poguessin interactuar amb el públic, com ara conferències, sessions de signatures i classes magistrals. Autors com la parella d'autores Akira Himekawa, conegudes per adaptar els videojocs de la saga The Legend of Zelda; també un dels animadors més clàssics de Dragon Ball, Masaki Satô; o la dibuixant Paru Itagaki, han estat alguns dels convidats més destacats d'aquesta edició. Han completat la llista Saisuke Hagiwara, Eiki Eiki, Taishi Zaou, Nagabe, Tatsuo Unemi, Elsa Brants, l'exidol Emika Kamieda, la cantant Nana Kitade, i la icona de la moda Junnyan, entre d'altres. Només podem desitjar que com a mínim, per a l'any que ve, el nivell es mantingui.  


Masaki Sato

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris