El Festival de Sitges impulsarà el gènere fantàstic a Canes

En col·laboració amb el Marché du Film i Bernardo Bergeret (Blood Window), el Festival de Sitges organitza el Fantastic 7, un esdeveniment que tindrà com a finalitat la de promoure la indústria de cinema fantàstic

Un any més el Festival de Sitges tindrà presència al Festival de Cannes, un festival que ja arriba a la seva edició número 72. Durant dotze dies (del 14 al 25 de maig), la seva empremta es deixarà veure sobretot en Fantastic 7, un esdeveniment creat pel mateix Sitges en col·laboració amb el Marché du Film i un dels creadors del segell Blood Window, i que tindrà com a finalitat la de promoure la indústria de cinema fantàstic.

El Fantastic 7 és un fòrum destinat a fomentar el talent dins de la indústria del gènere per afavorir la connexió entre els creadors i socis comercials, és a dir, entre cineastes i inversors, per així ajudar a desenvolupar projectes i per tant també oportunitats de negoci. Aquesta iniciativa està impulsada per tres actors que són ben coneixedors del circuit i la realitat del sector, com són el Marché du Film (el principal mercat de cinema del món), Bernardo Bergeret (fundador de Blood Window) i el Festival de Sitges (festival núm. 1 a tot el món de gènere fantàstic). El Fantastic juliol celebrarà la seva primera edició el proper diumenge 19 de maig, de 12h a 14h, al Palais K, dins el marc del Festival de Cannes.

Aquesta iniciativa posarà a sobre de la taula set projectes cinematogràfics presentats per set festivals de tot el món, uns festivals que tenen el gènere fantàstic en el seu ADN. Aquests són, a més del Festival de Sitges, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic Bucheon, Festival Internacional de Cinema del Caire, el Festival Internacional de Cinema a Guadalajara (Mèxic), el Festival Internacional de Cinema i Premis de Macau, el South by Southwest i el Festival Internacional de Cinema de Toronto. Aquest esdeveniment de "pitching", que tindrà a J. A. Bayona com a padrí, està integrat pels següents projectes:


-Sitges – Festival Internacional de Fantàstic de Catalunya presenta:
Baby, de Juanma Bajo Ulloa

-Festival Internacional de Cinema Fantàstic Bucheon presenta:
Superpower girl, de Soo-young Kim

-Festival Internacional de Cinema d'El Caire presenta:
Al Fil Al Azraa 2 (The Blue Elephant 2), de Marwan Hamed

-Festival Internacional de Cine en Guadalajara presenta:
Evasión (Escape), de Cristian Jiménez

-Festival Internacional de Cinema i Premis de Macao presenta:
Wonderland, de Chao Kai Wang

-South by Southwest presenta:
Haywire, de Mickey Keating

-Festival Internacional de Cinema de Toronto presenta:
Blood Quantum, de Jeff Barnaby


Tot això, com comentava, servirà per apropar els inversors a aquests projectes que actualment es troben en desenvolupament o bé ja finalitzats, per així afavorir el seu desenvolupament. A més, el Fantastic 7 també incorpora un espai d'estudi i anàlisi sobre tendències en la indústria del gènere fantàstic.



ALTRES ESDEVENIMENTS AMB PRESÈNCIA DEL FESTIVAL DE SITGES EN CANES

Més enllà del Fantastic 7, la presència del Festival de Sitges a Cannes serà més voluminosa. De fet, el mateix diumenge 19 de maig, a les 18 h, es farà el Fantastic Fanatics Mixer, un espai que reunirà actors clau en el camp del gènere. Directors, distribuïdors, compradors i programadors de festivals estaran convidats en aquesta sessió de networking que es desenvoluparà a la Plage des Palmes. No cal dir que en aquest esdeveniment al Festival de Sitges aprofitarà per picar un bon grapat de pel·lícules que inclourà en la seva edició 2019.

D'altra banda, a través del sotsdirector de Festival de Sitges, Mike Hostench, el divendres 17 de maig a les 15h, moderarà una taula rodona dedicada a la productora nord-americana XYZ Films, la responsable de pel·lícules com The RaidMandy, entre moltes altres.

Finalment, el dilluns 19 de maig, hi haurà una nova trobada de partners del Fantastic 7 a l'estand de Catalan Films, a manera celebració perquè la iniciativa tingui continuïtat en els anys vinents.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris