Sis pel·lícules catalanes estaran presents al Toronto International Film Festival (TIFF)

És un dels festivals més importants del món, on es podran veure pel·lícules de gènere fantàstic i terror tan esperades com Color Out of Space o El Far.



El Toronto International Film Festival (TIFF) se celebrarà entre els dies 5 i 15 de setembre, i per a aquesta edició s'ha confirmat la presència de 6 produccions catalanes a l'esdeveniment, entre llargmetratges i curtmetratges. Totes estaran repartides en les respectives seccions on han estat seleccionades. Anem per parts:

A la secció Contemporary World Cinema es podrà veure el tercer llargmetratge de la directora Mattie Do, titulat La llarga caminada (Bor Mi Vanh Chark), una coproducció de Screen Division, Lao Art Media, Aurora Media Holdings, 108 Media. Es tracta d'una pel·lícula dramàtica amb tints de gènere fantàstic situada a l'Estat de Laos, on va néixer i resideix la directora.

I tirant més cap al gènere de terror estarà El Hoyo (A.K.A The Platform) (Zentropa Spain), que representarà Catalunya a la secció Midnight Madness, la secció del festival especialitzada en acció, terror i fantàstic i que, per tant, reunirà a aquells que cerquin les experiències més radicals. Es tracta d'una pel·lícula que també es podrà veure al Festival de Sitges 2019 i que acumula crítiques molt positives per on ha passat.

El glamur l'aportarà Red Avispa, la producció de Nostromo Pictures, Scope Pictures, CG Cinéma i RT Features que recentment va ser presentada al Festival de Venècia. Pels més despistats, només dir que és la nova pel·lícula de Penélope Cruz i Ana de Armas, i que tracta sobre espies i assassinats a Cuba. Red Avispa estarà es podrà veure a la secció Special Presentations.

També serà a Toronto l'inclassificable director català Albert Serra presentant la seva última pel·lícula: Liberté (Andergraun Films, Rosa Filmes, Idéale Audience, Lupa Film). Es podrà veure dins la secció Wavelenghts, la que agrupa pel·lícules amb discursos atrevits i peculiars (secció ideal per a Albert Serra). I a la mateixa secció també hi haurà O que crema, d'Oliver Laxe, una pel·lícula impulsada pel Màster en Documental i Creació (UPF) i que el director va realitzar amb el suport de nou alumnes del Màster.

Finalment, quant a curtmetratges, es presentarà Suc de Síndria, un curt dirigit per Irene Moray (Distinto Films).


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris