A Suïssa consideren 'Mad Heidi' com a "contingut inadequat"

El polèmic teaser tràiler de Mad Heidi ha incomodat alguns sectors de les autoritats i societat suïssa. La pel·lícula és a prop d'aconseguir el finançament necessari per començar a rodar-se el 2021. El seu argument el protagonitza Heidi, que lidera una revolució antifeixista contra una hipotètica dictadura a Suïssa


Si hi ha algun projecte cinematogràfic independent que ha causat enrenou aquest 2020 aquest ha estat Mad Heidi. Es tracta d'una paròdia en clau d'humor i horror de la novel·la de literatura infantil Heidi, escrita per Johanna Spyri i que va ser publicada el 1880, encara que molts probablement recorden el personatge per protagonitzar la popular sèrie d'animació japonesa. A Mad Heidi, Heidi lidera una lluita antifeixista contra el govern totalitari suís.

La pel·lícula està produïda per Tero Kaukomaa (Iron Sky) i Valentin Greutert (Paradise War). La dirigirà el debutant cineasta suís Johannes Hartmann, partint d'un guió de Trent Haaga. Aquest equip va fer fa mesos un teaser tràiler que pretenia buscar inversors per poder rodar Mad Heidi. En aquest teaser, més enllà de la violència explícita, es planteja una metàfora nacional socialista al govern suís, cosa que sembla que no ha agradat gaire a les autoritats suïsses així com tampoc a la ciutadania. Aquest és el tràiler.



Des de la publicació del tràiler, l'equip de Mad Heidi ha trobat nombroses amenaces i demandes. El més escandalós ha estat fa poc quan la policia de Zuric va acomiadar del cos el guionista del film, Trent Haaga, que exerceix les dues professions. Sembla que la policia suïssa no té sentit de l'humor... En tot cas, aquesta injustícia va ser apel·lada i les autoritats del país han readmès al cos el guionista de Mad Heidi.

Però encara n'hi ha més. La marca turística Heidiland va amenaçar de demanar a l'equip de producció de Mad Heidi quan es va publicar el primer pòster del projecte. Finalment, l'amenaça només va quedar en això, en amenaça.

I fins i tot el prestigiós fabricant suís de navalles Victorinox va voler fer una denúncia per mal ús dels seus ganivets Swiss Army Knife, és a dir, per usar-los com a armes al tràiler. Fins i tot van voler anar més enllà, ja que van buscar per la via judicial prohibir que Mad Heidi faci servir el terme "navalla suïssa". Finalment, aquest intent de censura no va prosperar gràcies a un article de la constitució suïssa, concretament l'article 21, que diu: "Es garantirà la llibertat d'art".



Ningú no pot amb Mad Heidi. La preproducció segueix el seu curs i ja ha obtingut més del 75% del pressupost gràcies a petits inversors de tot el món que confien en el projecte i esperen obtenir a canvi un rèdit en el futur.

Es preveu que en unes setmanes Mad Heidi pugui assolir el seu objectiu i comenci el rodatge a la primera meitat del 2021. Aquest és el desgavellat argument de la pel·lícula:

Heidi és una noia alternativa que viu als Alps suïssos i que acaba caient sota el domini feixista. Les seves ànsies de llibertat s'encendran l'espurna que iniciarà una revolució.

Font: Nota de premsa  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris