Les cinc estàtues de Godzilla a Tòquio


Vas de vacances a Tòquio? No et perdis les estàtues de Godzilla que hi ha repartides per la ciutat


El 21 de juliol s'estrenarà a Espanya la nova pel·lícula de Godzilla, titulada: Godzilla: Rei dels monstres. Però no serà l'única pel·lícula sobre l'emblemàtic monstre d'origen japonès, sinó que per al 2020 es prepara una altra producció que si titularà Godzilla vs Kong. Tots dos projectes demostren la vitalitat que encara gaudeix el monstre entre el públic, un monstre nascut com a metàfora del perill atòmic en els anys cinquanta, concretament en una producció de Toho Company de 1954 i de la mà del realitzador Ishiro Honda (partint d'una història de Shigeru Kayama).

Aquesta actualitat que gaudeix el nostre monstre protagonista també la notem a la ciutat de Tòquio, lloc on resideixen els Toho Studios i per tant on es va crear físicament al monstre. Allà és on el turista pot trobar repartides per la ciutat una sèrie d'estàtues de Godzilla.

En aquesta entrada repassem les actuals estàtues de Godzilla que hi ha repartides per Tòquio, com trobar-les, i l'interès estètic de cadascuna d'elles. Val a dir que algunes estàtues de Godzilla que es podien visitar han estat suprimides, com l'espectacular i gegantina situada a Roppongi, una escultura que va desaparèixer en el mateix any que es va exposar (2014). Avui, de moment, queden 5 Godzillas a Tòquio.



Hibiya Chanter Godzilla


Situat a la zona de Hibiya, a uns 100 metres de l'estació 'Hibiya' de la línia de trens Hibiya Line, podrem trobar a una preciosa estàtua de Godzilla d'uns tres metres d'alçada. Es troba a l'exterior dels complexos edificis Hibiya Chanter, i és molt fàcil de trobar. Aquesta estàtua es va inaugurar el març de 2018 i va substituir a una altra més antiga i moltíssim menys espectacular, que serà la nostra segona protagonista.

Nosaltres recomanem la seva visita tant de dia com de nit, encara que si aneu de dia a veure al Godzilla podreu entrar a l'interior d'una botiga de mercha exclusiu de Godzilla que està just a la banda.



Godzilla a Toho Cinemas


Como comentaba antes, el espectacular Godzilla de Hibiya Chanter substituyó en marzo de 2018 a otra anterior que regentaba ese espacio. Esa estatua -mucho más sencilla y pequeña- se colocó en la plaza en 2016 con motivo del estreno en cines de la película Shin Godzilla, y ahora ha sido colocada en el interior del Toho Cinemas de Hibiya, a unos 50 metros de la anterior figura.


Godzilla a l'Hotel Gracery de Shinjuku


La següent estàtua que recomanem visitar està situada a Shinjuku. Forma part de l'arquitectura de l'Hotel Gracery Shinjuku, un hotel que es va inaugurar l'abril de 2015 amb la col·laboració amb Toho, i que el seu resultat automàticament ha format part de qualsevol guia turística. Mesura uns 12 metres i està situat a la terrassa de la 8a planta de l'edifici.



L'hotel no és gens barat i més sol tenir les seves reserves "sold out", però qui aconsegueix una reserva li permet viure una experiència única. L'hotel té una Godzilla Room, decorada amb escenografia que simula la destrucció de l'hotel a les mans del monstre, i 6 Godzilla-view Rooms, des de les que es pot veure per la finestra el cap del gegantí monstre.

Per arribar-hi, cal sortir per la sortida Est de JR Shinjuku, i caminar uns 10 minuts.



Godzilla als Toho Studios


Els dos següents Godzillas els podem trobar en els mítics Toho Studios. Allà és on es va crear a Godzilla, a més de ser el lloc on van signar múltiples contractes gent tan important per al cinema com Akira Kurosawa o Toshiro Miffune. També, aquests dos Godzillas, són els més complicats de trobar.

Per arribar als Toho Studios cal agafar des de Shinjuku la Odakyu Line, i desplaçar-se fins a l'estació de Seijogakuen-Mae, a la zona de la ciutat anomenada Setagaya. Sortint per la sortida sud, girarem a la dreta i un cop vegem una petita rambla es gira cap a l'esquerra. Cal seguir recte uns 10 minuts fins a trobar el gegantí mural de Godzilla, i és just allà on hi ha els Toho Studios.



El Mural de Godzilla és gegantí com deia, mesurarà uns 12 metres, i si bé no és una estàtua la veritat és que és molt recomanable de veure i fotografiar. Els cirerers en flor que hi ha per la zona ajudaran a potenciar la vostra creativitat.

Just a l'esquerra podem entrar als Toho Studios, i allí trobarem una estàtua de Godzilla d'uns 2 metres i que és força espectacular, custodiant l'entrada de les oficines de Toho. Crida l'atenció que la cua del monstre simula destruir un pilar de ciment. 



I ja que esteu allà podeu donar-vos un passeig pels exteriors de Toho Studios, però no podreu entrar a visitar-los, ja que no s'ofereix aquest servei per al turista.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris