Més pel·lícules confirmades per al Sitges 2019 (i nou convidat molt especial)

El nou de les germanes Soska, l'últim de Danny Trejo, la presència del realitzador italià Enzo G. Castellari... Tot això, i més, també tindran presència a Festival de Sitges 2019



Si bé fa uns dies us comentàvem les 40 pel·lícules confirmades fins a data per al Festival de 2019, a més de tot el relacionat amb l'edició d'aquest any, a poc a poc es van coneixent més detalls sobre noves pel·lícules i nous convidats. Ahir, dimarts 23, a la Soho House Barcelona, ​​es va impartir una conferència davant el públic on el director del Festiva, Àngel Sala, ha revelat nous títols i convidats. Fem un repàs de les novetats:

El primer títol a descobrir-va ser Bullets of Justice. Bullets of Justice és una pel·lícula situada en un futur distòpic que es balanceja entre el gènere de terror i l'acció més violenta, i que està dirigida per Valeri Milev, un realitzador búlgar que acumula títols com Camí Sagnant 6 i Re-Kill. La pel·lícula promet a l'espectador la presència de l'inesgotable actor Danny Trejo, la 3a Guerra Mundial, i una dictadura d'homes-porc. Gairebé res.

També es va confirmar The Furies, l'opera prima de el director australià Tony D'Aquino. Es tracta d'una pel·lícula protagonitzada per una dona que és segrestada i acabarà sent obligada a participar en un joc de supervivència. Promet gore, mala llet i sobretot bona qualitat, o si més no això és el que destaquen els mitjans de comunicació que ja han pogut veure la The Furies després del seu pas per festivals com el d'Edimburg i Brussel·les.

Ghost Master, pel·lícula japonesa dirigida per Paul Young, també es podrà veure a Sitges 2019. Es tracta d'un film que barrejarà el fantàstic i el metacinema, amb el gore i Akira Kurosawa. Poca broma. I també estarà a Sitges Bliss, dirigida per Joe Begòs (Almost Human). En ella l'espectador se submergirà a través de la psicodèlia en un món de sexe, droga i assassinats, tot sigui perquè la protagonista de la pel·lícula pugui completar la seva "obra d'art".

I finalment es confirma la presència a Sitges la pel·lícula Rabid (primera imatge), el remake del clàssic de David Cronenberg dirigit per les germanes Soska. Aquesta és sens dubte una de les pel·lícules més esperades de l'any, i que podrem veure a Sitges després de la seva projecció a la fi d'agost al FrightFest de Londres. Esperem, també, que els seus directors ens acompanyin.


Enzo G. Castellari, figura imprescindible de l'exploitation italià, convidat d'honor del Sitges 2019



Finalment, i seguint amb els convidats, es confirma la presència al Festival de Sitges 2019 del mític realitzador italià Enzo G. Castellari. La seva presència al festival s'ajusta dins el marc del leitmotiv de l'edició establert en el post-apocalíptic i en l'explotació italiana, i no hi ha ningú millor que Castellari per representar les dues coses.

De la seva talent han sorgit obres d'explotació italianes de diferents gèneres, especialment del western i el cinema bèl·lic. Però l'auge del gènere fantàstic a la Itàlia dels vuitanta van aportar un cop d'efecte en la carrera de Castellari, i el va empènyer a realitzar pel·lícules d'acció post-apocalítiques com la trilogia dels guerrers del Bronx, composta per 1990: Els Guerrers de Bronx, Fuga de Bronx i Els Nous Bàrbars, unes pel·lícules que explotaven l'estirada comercial del títol de moda de moment com era Mad Max.

Aquestes pel·lícules esmentades van ser massacrades per la crítica al seu moment, però el mercat del videoclub va fer florir un nou tipus de públic, que les va revisar i va revalorar, fins al punt d'avui posseir avui un culte especial. És per això que, durant el Festival de Sitges 2019, es faran diferents homenatges a aquestes (o altres) pel·lícules de l'exploitation italià dels anys vuitanta.

No oblidem també que el director de cinema, productor i guionista italià Pupi Avati, rebrà el Premi Nosferatu que atorga la secció Brigadoon. El cineasta ha combinat diversos gèneres al llarg de la seva trajectòria, com la comèdia o el cinema d'aventures, però va acabar destacant en el terror, amb títols com La casa dalle finestre che ridono (1976) o El arcà incantatore (1996), que es recuperen en Brigadoon. En sessió especial -fora d'aquesta secció- es podrà veure la seva nova pel·lícula Il signor diavolo (2019). 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris