100 anys del naixement de Will Eisner. Exposició dedicada a l'autor al Saló del Còmic de Barcelona

Exposició dedicada a l'autor al Saló del Còmic de Barcelona.


El ja passat mes de març de 2017, coincidint amb la 35a edició del Saló del Còmic de Barcelona, ​​es van complir 100 anys del naixement de qui no em tremola el pols a identificar com el pare del còmic americà: Will Eisner (1917-2005) ). Molts dibuixants com Frank Miller o Stan Lee han begut de la seva obra a través de personatges creats per l'autor com The Spirit, així com de tractar-se del creador del qual avui considerem com a novel·la gràfica.

A causa d'aquesta coincidència, el Saló va preparar una exposició dedicada a l'autor on es va poder veure la seva evolució artística, esbossos originals, converses reflexives amb altres autors com Frank Miller, així com un record per les seves 3 visites a Barcelona. Una exposició no gaire voluminosa per la importància d'Eisner al món del còmic, però sí amb continguts prou interessants per acostar l'autor als nous lectors.

A la primera illa de l'exposició el visitant va poder veure l'evolució d'Eisner a la seva etapa inicial als comic books a través d'alguns dels seus primers treballs, destacant per sobre de la resta la sèrie The Spirit, publicada entre 1940 i 1952 com a suplement de premsa. La segona part d'aquesta primera illa va estar dedicada a la seva trajectòria al món de la publicitat i la pedagogia.

Ja a l'altra illa el visitant es va trobar amb un espai dedicat a Contracte amb Déu (1978), una obra que inicia un nou concepte de còmic adreçat exclusivament al públic adult. Seguidament, com comentava abans, l'exposició també va voler recordar les 3 visites que Eisner va fer al Saló*, així com dedicar-li uns dibuixos realitzats per diferents autors espanyols en què s'homenatjava l'autor (Daniel Acuña, Kim, Javier Olivares, Pepo Pérez, Paco Roca, David Rubín, Tomeu Seguí, Daniel Torres i Alfonso Zapico). Tot plegat va ser una exposició més que interessant.

I tal com va dir la mateixa organització del Saló, conèixer l'obra d'un dels mestres del còmic ens ajuda a ser més savis. Per tant, una exposició que potser no aprofundeix en l'autor ni revela res de nou als més assabentats, però sí que va servir per aproximar els nous lectors a un autor imprescindible.  



*1a: 1r Saló del Còmic i la il·lustració (1981)
 2a: 8 Saló Internacional del Còmic de Barcelona (1991)
 3a: 21 Saló Internacional del Còmic de Barcelona



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris