33 Saló del Còmic de Barcelona: Artistes convidats


El llistat de convidats a poc a poc es va incrementant i fins ara ja són uns quants els que han anat confirmant la seva assistència al 33 Saló del Còmic de Barcelona per acostar-se als fans i a més per presentar les darreres novetats. Anem per parts:

- Jérémie Moreau: El jove dibuixant francès de només vint-i-set anys vindrà al Saló convidat per presentar la seva darrera novetat: Max Winson, que tracta sobre la història d'un jugador de tenis imbatible. El dibuixant pot presumir de tenir un estil artístic expressiu i dinàmic, que a més juntament amb el seu talent, li han permès guanyar diferents premis com el Festival de la BD d'Angulema 2012, en què Jérémie va guanyar el Premi Joves Talents. A més, en paral·lel, l'autor francès treballa a la indústria del cinema, en llargmetratges com El Gran Vázquez (2010), Lorax: A la recerca de la trúfula perduda (2012) o Gru: El meu dolent favorit 2 (2013). El mono de Hartlepool (2012), el seu primer llibre, va ser editat per Dibbuks a Espanya i es va emportar diversos premis en quedar seleccionat per als Premis essencials del Festival d'Angulema 2013. Finalment, ara, tal com comentava, Jérémie podrà seguir amb el seu èxit reconegut en presentar la seva darrera obra al Saló del Còmic de Barcelona: Max Winson.

El bloc oficial de l'autor és http://mor-row.blogspot.com.






-José Luís García López i David Finch: D'enhorabona deuran estar els aficionats al còmic de superherois, ja que aquests dos reconeguts dibuixants del gènere també visitaran el Saló. Qui són? Anem per parts:

José Luis García López és d'origen gallec, però als anys setanta es va traslladar a Nova York, on encara viu i segueix dibuixant còmics i art promocional, principalment per a DC Comics. Per les mans han passat les grans icones de l'editorial, com Batman, Wonder Woman i l'Home d'Acer. També es va encarregar de l'apartat gràfic de Jonah Hex, Hercules Unbound, Atari Force i Cinder i Ashe, a més de Deadman, Batman vs. Hulk, la seqüela de Camí a la perdició i El retorn de Donna Troy. Alhora, va desenvolupar la sèrie limitada de ciència-ficció Twilight juntament amb Howard Chaykin, va col·laborar a les capçaleres Batman Confidential, Univers DC: Llegats i All Star Western, i va participar en les antologies Wednesday Comics i Batman: Black and White.

Coincidint amb la visita de l'autor, es publicaran dos llançaments centrats en aquest mític dibuixant: Grans autors de Superman: José Luis García López - Altres mons, que contindrà les històries Superman: Kal, Realworlds: Superman i Superman Inc, i Grans autors de Batman : José Luis García López - L'episodi perdut, que inclourà l'adaptació del guió escrit per Harlan Ellison per a la sèrie televisiva Batman (1966-1968), fins ara inèdit.

L'autor vindrà convidat en col·laboració amb ECC Ediciones.

Per la seva banda David Finch, és natural de Windsor (Canadà), va irrompre a la indústria del còmic americà a mitjans dels anys noranta, succeint a Marc Silvestri com a dibuixant regular de Cyberforce. Col·laborador habitual de Top Cow Productions i Image Comics, va crear Aphrodite IX i Ascension, a més de participar a The Darkness, Tales of the Witchblade i els crossovers The Darkness/Batman, Witchblade/Elektra o Star Trek/X-Men. El 2002 va començar a treballar de forma habitual amb Marvel Comics, destacant la seva aportació a Ultimate X-Men ia dues capçaleres escrites per Brian Michael Bendis: Els Venjadors i Els Nous Venjadors. Posteriorment, va formar equip creatiu amb Jeph Loeb a Capità Amèrica: El fill caigut i Ultimatum, a més de dibuixar els guions de Charlie Huston per a Caballero Luna.

Al començament del 2010 va signar un contracte en exclusiva amb DC Comics, iniciant una profitosa relació amb l'editorial. Després d'aportar el seu gra de sorra a l'etapa de Grant Morrison com a guionista de l'Home Rata penada (Batman i Robin han de morir!, Batman Inc.), va exercir com a autor complet de Batman: El Caballero Fosc (Dinabase daurat, Terrors nocturns i Cicle de violència), per posteriorment col·laborar amb Paul Jenkins i Gregg Hurwitz. Ja el 2013, va coincidir amb Geoff Johns en dos projectes importants: Lliga de la Justícia d'Amèrica i Maldat eterna, primer gran esdeveniment del nou Univers DC.

Actualment, Finch és el dibuixant regular de Wonder Woman, formant equip creatiu amb la seva dona, la guionista Meredith Finch. La seva pàgina web oficial és www.dfinchartist.com i el vostre compte de Twitter@dfinchartist.

Autor convidat per ECC Ediciones.

-Igort: Igor Tuveri, conegut mundialment pel seu nom artístic Igort. Un compromès autor italià d'ascendència russa que, després de la sorprenent obra titulada Quaderns Ucraïnesos, ens presenta la seva continuació a Quaderns Russos (La guerra oblidada del Caucas), editada pel segell Salamandra Graphic. En aquesta ocasió, aquest artista fonamental al còmic d'autor i d'avantguarda italià i europeu, ens presenta un esgarrifós retrat de la vida i de la llibertat a la Rússia dels nostres dies, sempre sota la mirada d'Anna Politkóvskaia, la periodista russa que va ser assassinada a Moscou el 2006.




Igort (Cagliari, Itàlia. 1958) fa trenta anys que explica històries, i les seves novel·les gràfiques ja s'han publicat a quinze països. Algunes estan adaptades a la gran pantalla. Alhora, es dedica als reportatges en vinyetes i a la narrativa. Ha publicat Goodbye Baobab, amb textos de Daniele Brolli (Milano Libri, 1987), Nerboruto (Edizioni Becassine, 1987), That's All, Folks! (Granata Press, 1993), Il letargia del sentimenti (Granata Press, 1993), Cartoon Aristocracy (Carbone, 1994), Brillantor: i segreti del bosc antic (D'Agostini, 1997, en CD-ROM), Sinatra (Coconino 2000), City Lights (Coconino Press, 2001), Maccaroni Circus (Cut Up, 2001), 5, el nombre perfecte (Sins Entido, 2002), 5 Variations (John Belushi, 2002), Brillantor: croniche di Fafi furnia Press, 2003), Yuri: Nansa Nisi Massa (Coconino Press, 2003), etc.

Igort assisteix al Saló del Còmic gràcies a la col·laboració amb Ediciones Salamandra.

- Scott McCloud: una de les referències de la novel·la gràfica d'àmbit internacional, participarà al 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona per presentar la seva obra L'escultor, publicada per Planeta Còmic. Al llarg de més de trenta anys de trajectòria professional, McCloud és conegut com un dels impulsors clau del còmic com a mitjà artístic.

Scott McCloud és el multiguardonat autor d'Entendre el còmic, Reinventar el còmic i Zot!, així com de molts altres còmics de ficció i no-ficció gestada al llarg de la seva dilatada carrera. Va ser impulsor del fenomen Un còmic en 24 hores (24-hour comic) i sol impartir conferències regularment sobre el poder dels còmics i la comunicació visual. Els seus treballs i relats s'han traduït a vint idiomes, i molts es poden trobar a la web www.scottmccloud.com.

Scott McCloud s'endinsa en l'esglaiador, divertit i inoblidable camp de la ficció amb El Escultor, obra que serà aviat adaptada a la gran pantalla en un film produït per Sony Pictures. A la nova novel·la gràfica McCloud ens presenta els resultats de com ens pot afectar portar un desig a l'extrem. El protagonista està disposat a morir per la seva obra... literalment. Gràcies a un tracte amb la Mort, aquest jove escultor aconsegueix complir el gran desig de la infància: ser capaç d'esculpir, únicament amb les mans, qualsevol cosa que imagini. Però ara, amb només dos-cents dies de vida, decidir què crear li està resultant més difícil del que pensava.

Scott McCloud vindrà al Saló del Còmic a presentar L'Escultor gràcies a la col·laboració de Planeta Còmic.

-Milo Manara: un altre dels autors reconeguts internacionalment que visitaran el saló, és de nacionalitat italiana i de temàtica adulta. Manara és un autor que implica a les seves obres una forta càrrega eròtica, a més d'altres elements sobrenaturals, i que porta creant escola des del 1969 quan va editar la seva primera obra titulada Genius. Amb el temps va seguir publicant altres obres minoritàries fins que Il corregués del Ragazzi va sol·licitar el seu talent per treballar juntament amb l'escrit Mino Milani. La seva primera història com a escriptor va ser HP i Giuseppe Bergman el 1983, una obra que seguiria les petjades que anys abans l'artista Manara havia creat per a la revista francesa de còmics A Suivre.

Com comentava, l'estil de la seva obra té una forta càrrega eròtica, amb moltes noies belles i voluptuoses, atrapades en escenaris eròtics estranys i fantàstics. El traç de les seves obres es basa en aportar una línia clara al dibuix de les dones, i reservant els traços més complexos per a monstres o elements sobrenaturals. A més, tractant temes com l'erotisme i l'horror/fantastique, les seves obres contenen també elements com el sadomasoquisme i el voyeurisme, gairebé sempre mostrada amb explicitat, però tenint en compte la diversió per damunt de tot.

Les seves obres més reconegudes han estat Il Gioco (1983), que parla sobre un petit aparell que provoca una irrefrenable excitació de la dona, i Il Profumo dell'invisible (1986), que parla sobre una pintura corporal que et fa invisible. També ha realitzat El rey Mono, i fins i tot el disseny del casc del pilot de motociclisme Valentino Rossi per al GP de Mugello del 2006.





Mary Talbot i Bryan Talbot: Mary Talbot és una escriptora britànica. Ella ha dedicat gran part de la seva carrera a obres literàries de considerable èxit, arribant fins i tot a guanyar alguns premis nacionals el 2009. La seva primera participació en una novel·la gràfica es titula Dotter of Her Father's Eyes, publicada per Jonathan Cape el 2012, i sobretot il·lustrada pel seu marit Bryan Talbot, i que li va servir per guanyar un premi el 2012.

I, òbviament, Bryan Talbot és el convidat que interessarà l'assistent al Saló del Còmic. Ell és un dibuixant anglès de còmics, famós per haver creat l'obra The adventures of Luteh Arkwright, i la seva seqüela Heart of Empire.

Talbot va començar a dibuixar còmics als anys seixanta. Concretament no va ser fins al 1969 que se li van publicar els seus primers dibuixos en una revista anomenada Mallom. Amb els anys va continuar publicant històries a diferents revistes. Va ser el 1978 quan l'artista va començar amb la seva obra de culte The Adventures of Luther Arkright, que va ser publicada a Near Myths, i que després del seu èxit va continuar publicant-se a la revista. També, amb el temps, va treballar també per a DC Comics, concretament amb Hellblazer, Batman: Legends of the Dark Knight i Dead Boy Detectius. Altres obres com The Sandman, o fins i tot el disseny de les famoses cartes col·leccionables Magic: the Gathering també han tingut la participació de Talbot.

-Frederik Peeters: D'origen suís, és un cartellista i il·lustrador publicitari de la premsa helvètica. El 1997 va guanyar el premi Nous Talents del Festival de Sierre per les seves primeres historietes. A partir de llavors, col·labora amb diferents revistes (Bile Noire, Lapin, Le Drozophile, Spirou).

No va ser fins a 2001 que va publicar una novel·la gràfica titulada Píndoles blaves pel qual va rebre el Premi Töffer de la Vila de Ginebra, i a més el 2002 va ser nominat al Premi Alph'Art al millor àlbum del Saló de Còmic d'Angouleme.

-Branden Lamb, Shelli Paroline i Ryan North: Ells són els responsables de donar el punt "familiar" als convidats del certamen. Són, ni més ni menys, que els creadors de la famosa col·lecció de còmics Hora de Aventuras, que actualment es pot veure a la televisió la seva adaptació audiovisual, i que també han confirmat la seva assistència al Saló.

Ryan North i viu a Toronto, on treballa als seus Dinosaur Comics (pots llegir-los de franc a www.qwantz.com) i fent els guions de la sèrie guanyadora d'un Eisner i un Harvey Hora d'aventures. També ha editat l'exitosa antologia Machine of Death (que pots llegir gratis a http://machineofdeath.net) i escriu els guions d'Unbeatable Squirrel Girl per a Marvel Comics). North a més ha convertit Hamlet en un llibre d'escull la teva pròpia aventura titulat (òbviament) To Be or Not To Be.

Autor convidat en col·laboració amb Norma Editorial.

Shelli Paroline (Providence, Estats Units. 1983) Shelli Paroline es va endinsar a primerenca edat al món dels còmics, els dibuixos animats i la ciència-ficció. Ara ha tornat a Boston, on treballa com a il·lustradora i dissenyadora. Al costat del seu marit Braden Lamb ha il·lustrat una gran quantitat de còmics per a totes les edats, a més d'Hora d'aventures (Norma Editorial), sèrie d'èxit de vendes i guanyadora del premi Eisner, títols com The Midas Flesh, L'edat de gel, Duck Tales i Muppet Show. El vostre compte oficial de Twitter és @shelligator i la seva pàgina web http://shelliparoline.com.

Shelli Paroline és convidada en col·laboració amb Norma Editorial.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris