El mestre del manga de terror Junji Ito vindrà a Barcelona

Una notícia de por. El dibuixant de manga especialitzat en terror Junji Ito, participarà en el XXII Saló del Manga de Barcelona.



Junji Ito (Prefectura de Gifu, Japó, 1963) aviat va mostrar el seu interès pel manga i pel gènere de terror. Influenciat per autors com Kazuo Umezu, Hideshi Hino o Shinichi Koga, va donar forma a les seves primeres historietes, abordant el mitjà com un mer hobby que va simultaniejar amb la seva formació com a protètic dental. El 1987, quan la revista Gekkan Halloween (Asahi Sonorama) va convocar el Premi Kazuo Umezu per descobrir joves autors, Ito va decidir remetre una història que finalment es va alçar amb una menció honorífica, i que amb el temps es convertiria en una reeixida saga adaptada al cinema i la televisió: Tomie, tot un clàssic recentment recuperat per ECC Ediciones.

Iniciada la seva nova carrera com a mangaka professional, Ito va demostrar un talent especial per dominar els mecanismes del terror, que va saber combinar amb elements sobrenaturals i fantàstics per idear pertorbadores històries que conformen un univers propi immediatament reconeixible. Considerat com un mestre del gènere, a la seva bibliografia destaquen les històries curtes recopilades en volums com Punxades de fantasmes; però també desenvolupa amb mestratge obres més extenses, com Black ParadoxGyoHellstar Remina o Uzumaki, totes originalment serialitzades a la revista Big Comics de l'editorial nipona Shogakukan, sent recopilades en edicions posteriors.

Autor prolífic, bona part de la bibliografia ha estat adaptada a la petita i la gran pantalla en produccions d'imatge real i d'animació; i el seu talent ha estat reconegut amb nominacions a guardons tan prestigiosos com els Premis Eisner o la selecció oficial del Festival d'Angouleme.

El XXII Saló del Manga de Barcelona obrirà les portes el dissabte 29 d'octubre fins el dimarts 1 de novembre de 2016.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris