Exposició “Lobezno: La maduresa del superheroi” al Saló del Còmic



Una altra de les exposicions amb més ressò del Saló del Còmic és sens dubte la dedicada a una de les icones del còmic de superherois americà: Lobezno, el mutant de la Marvel. Va ser un personatge que va aparèixer per primera vegada com a secundari a les pàgines d'un còmic d'un altre personatge de la Marvel: The Incredible Hulk el 1974, però la fama de Lobezno no va parar de créixer fins al punt de prendre un protagonisme a la casa dels superherois Marvel realment envejable respecte a la resta, com la del mateix Hulk o Spiderman. I és que amb "només" 40 anys d'història (el Capità Amèrica, per exemple, en té 73), ja ha aparegut en més de 3.000 ocasions als còmics de la seva marca, a més de protagonitzar nombroses pel·lícules tant dels X-men com les dedicades a ell mateix.



L'exposició compta amb alguns esbossos originals d'alguns dibuixants nacionals i internacionals que han treballat per a Marvel en la creació de sèries de còmics sobre Lobezno. Per exemple, el visitant de l'exposició pot veure esbossos originals a llapis de l'obra "Wolverine Carni-Brawl", dibuixats pel barceloní Miguel Ángel Sepúlveda, un tipus que col·labora amb Marvel i DC Comics, i que ha dibuixat per a altres obres de prestigi com Red Lantern, The Thanos Imperative o Incredible Hulk. També es poden veure esbossos dibuixats per Juan José Ryp, autor de "Wolverine: The Best there Is" (2011), o les del badaloní Francis Portela amb el seu "Wolverine First Class". També els del canari David López amb el seu "Wolverine & The X-men" (2013), entre tants altres autors de l'Estat espanyol que exporten el seu gran talent al mercat americà de la Marvel.

Igualment es mostren esbossos d'alguns prestigiosos autors americans que han treballat -i treballen- per a Marvel, i concretament amb Lobezno, com són els de Howard Chaykin i els de Tim Sale, entre d'altres.

D'altra banda, l'exposició aporta un record biogràfic superficial al personatge, i també informació sobre l'impacte que ha tingut per Marvel l'èxit entre els seguidors. Sense oblidar-se del perquè del seu caràcter apàtic, els principals enemics amb què s'ha trobat a l'obra com Magneto o Dama Mortal, o la seva aparició als cinemes, entre moltes altres
coses.

Finalment, el que ja és habitual a tota exposició del Saló del Còmic, com és merchandising. Dues vitrines amb objectes cedits pel col·leccionista Jordi Valero que complementen un interessant acostament al personatge de Marvel i al seu procés de creació.

-Fotos de l'exposició:  







("Wolverine Season One"  pàgina 10, llàpis i reproducció. Autor: Salvador Espín)


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris