Entrega de premis del Saló del Manga 2017


Aquest divendres s'han lliurat els Premis del XXIII Saló del Manga de Barcelona, ​​que no tenen dotació econòmica i es concedeixen a través de les votacions a la web de FICOMIC dels otakus, els professionals i del públic en general. Els guardons premien el Millor autor i Millor manga de cada gènere, Millor anime i Millor fanzine de/o sobre manga publicats  a Espanya de setembre de 2016 a agost de 2017.

El lliurament de premis s'ha fet per primera vegada a l'Auditori del Palau 5. Aquest nou emplaçament ha aportat un punt més seriós i professional a la gala, un detall que potser allunya el visitant comú del Saló i l'aproxima a les autoritats. Altres anys el mateix acte s'ha fet a la Sala d'Actes, un lloc que ofereix al públic una càlida proximitat amb tots els nominats, i segons el meu parer és precisament aquesta calidesa un dels punts forts del Saló del Manga.  



Van ser molt repartits i va fer que suquessin les principals editorials, cosa que és molt positiu alhora que un punt sospitós sobre com han estat repartits els vots. El guanyador al Millor Shonen Manga (manga enfocat als nois) ha estat My Hero Acadèmia de Kōhei Horikoshi (Planeta Còmic), el Millor Shojo Manga (manga enfocat a les noies) ha estat Pájaro que trina no vuela de Kou Yoneda (Ediciones Tomodomo ), i el Millor Seinen Manga (manga enfocat als adults) se l'ha emportat One Punch-Man d'One i Yusuke Murata (Ivrea). Pel que fa al Millor Manga d'Autor espanyol, el premi ha estat per a Tabú de Marta Coca (Ediciones Imagion).

A les categories d'anime, el Millor DVD o Blu-Ray d'anime ha estat per a Your Lie in April (Selecta Visió), la que suposa com la primera aposta seriosa pel manga  dramàtic de l'editorial Selecta Visión, una editorial distribuïdora habituada a l'anime més d'acció. D'altra banda, la Millor sèrie o pel·lícula d'anime emesa a Espanya se l'ha endut Yuri!!! on Ice (Crunchyroll), i la Millor pel·lícula basada en un manga, I Am a Hero (Mediatres Estudio), la que suposa com a representació del gènere de terror en el lliurament de premis.

El premi al Millor autor en actiu de manga de qualsevol gènere i època ha estat concedit a Hirohiko Araki, responsable entre d'altres de JoJo's Bizarre Adventure.

Pel que fa al premi al Millor fanzine de manga, lliurat aquest dijous, el guanyador va ser Deixa'm dormir! de Pussy Crazy.

A més dels premis per votació popular, el XXIII Saló del Manga de Barcelona també ha reconegut amb el diploma de convidat d'honor el director de la sèrie Dragon Ball Super Masatoshi Chioka, l'autora del manga El monstre del costat Robico, l'autor de Twin Star Exorcist Yoshiaki Sukeno, l'autora de No me lo digas con flores Yoko Kamio, i l'autor Rainbow Masasumi Kakizaki. El productor d'En aquest racó del món Masao Maruyama ja ha rebut el diploma aquest divendres al migdia.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris