Masaki Satô, històric animador de 'Bola de Drac', convidat al XXIV Saló del Manga

Molts consideren Masaki Satô com el millor animador que ha tingut Bola de DracBola de Drac Z

Gràcies a la col·laboració entre Selecta Visión i Ficomic, al proper Saló del Manga de Barcelona podrem donar la benvinguda a un històric animador de Dragon Ball i Dragon Ball Z: Masaki Satô. Del seu talent es van crear escenes inoblidables per als aficionats a l'anime de Toei Animation, com ara el combat entre Goku i Jackie Chun, el despertar del Super Saiyan o l'especial de Bardock entre molts altres.

Com apuntava, la carrera de Masaki Satô va començar fa força dècades. Va començar els seus primers treballs d'animador per al Studio Junio ​​treballant per a sèries com Mazinger Z i Lupin III, fins que va ser instruït per Minoru Maeda (dirigia projectes d'animació subcontractats a través de Toei Animation) per acabar el seu primer treball com a professional de l'animació, que va ser la lluita entre Krilin vs Bacteria a l'episodi 21 de Dragon Ball (1986). A partir d'allà Satô trigaria molts anys a deslligar-se de Dragon Ball i seria responsable d'animar moments mítics per al record del fan de la sèrie de TV, com l'episodi 164 on va dibuixar el mític combat entre Trunks i Cèl·lula; la pel·lícula Els Guerrers de Plata de Drac Ball Z; l'altra pel·lícula de Dragon Ball titulada Aventura mística (1988); Garlick Junior immortal (1989); El més fort del món (1990); i Els millors rivals (1991), entre d'altres. Ell es va encarregar animar aquestes pel·lícules i parts de la sèrie, per la qual cosa si avui dia al·lucinem amb aquells combats hem de donar les gràcies a Masaki Satô. De fet, molts el consideren com el millor animador que ha tingut Dragon Ball i Dragon Ball Z.

Però el seu treball no es va limitar a adaptar el manga original d'Akira Toriyama (a més d'aquells petits treballs inicials), sinó que també va ser designat com a director d'animació i dissenyador de personatges de la sèrie d'animació Slam Dunk: Suramu danku (1993). Fins i tot també va col·laborar en diversos episodis de la mítica sèrie Batman: The Animated Series (1992-1995).

Posteriorment va treballar en altres produccions com Initial D: First Stage (1998) o La Saga de la Sirena (2002), i va realitzar el disseny del personatge de Musculman per a la sèrie Musculman: La nova generació (2002). També va ser el dissenyador de personatges i director general d'animació de la sèrie New Hokuto no Ken: Legend of Raoh. Actualment ha creat la seva pròpia empresa, Red One, i està desenvolupant il·lustracions i dissenys per a animació i marxandatge.

Pels que vulgueu conèixer Masaki Satô al XXIV Saló del Manga de Barcelona, ​​no us preocupeu, perquè hi haurà diversos actes als quals podreu acudir. Anem per parts:  


-DIVENDRES 2/11 A LES 16:00:
     Trobada amb els fans a través d'Internet a l'estand de Missió Tokyo.

-DISSABTE 3/11 A LES 15:30:
     Classe Magistral sobre el treball d'animador, a la Sala Manga 5.

-DIUMENGE 4/11 A LAS 12:30:
     Trobada amb els fans a l'Auditori del Palau 5. A més, es projectarà l'especial de TV L'últim combat (Bardock, el pare de Goku) (1990).

A més, de divendres a diumenge, Masaki Sato realitzarà diverses sessions de signatures a l'estand de Selecta Visión.


Aquí teniu alguns dibuixos de Dragon Ball i Dragon Ball Z que va fer Masaki Satô fa un parell d´anys. Espectacular.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris