Milo Manara, mestre del còmic eròtic italià, gran convidat del 37 Còmic Barcelona

La visita de Milo Manara al 37 Còmic Barcelona serà per presentar el segon tom de Caravaggio, la seva personal biografia del mestre del clarobscur italià.


El dibuixant italià Milo Manara ha confirmat la seva presència al pròxim 37 Còmic Barcelona. Visitarà la ciutat comtal 4 anys després de la seva última visita, quan va venir a presentar la seva darrera obra, Caravaggio, el primer de dos toms que va publicar Norma editorial basada en la vida del pintor barroc. Doncs bé, la seva nova visita al 37 Còmic Barcelona serà per presentar el segon tom de Caravaggio, la seva personal biografia del mestre del clarobscur italià.

El seu nom real és Maurilio Manara, i va néixer a Luson -província de Bolzano-, un 12 de setembre de 1945. Arribarà a la cita de Barcelona després del seu pas pel prestigiós festival de BD d'Angulema (França), on ha estat objecte d'una exposició retrospectiva sobre tota la seva obra. Per primera vegada, els visitants van poder conèixer totes les facetes de l'artista més enllà del còmic eròtic en aquesta mostra titulada Milo Manara: the Journey of a Maestro. From Pratt to Caravaggio. Milo Manara assisteix al 37 Còmic Barcelona gràcies a la col·laboració de l'Institut Italià di Cultura di Barcelona i Norma Editorial.

La presència de Milo Manara al 37 Còmic Barcelona comptarà amb sessions de firmes i una conferència al públic. Concretament serà el Divendres 5 d'abril, en què es 17h a 18h Manara signarà exemplars a l'estand de Norma Editorial, per després oferir la trobada amb els fans a la sala 5 del pavelló 5, a Fira de Barcelona Montjuïc.

(Milo Manara va dibuixar Harley Quinn)

Si alguna cosa caracteritza l'obra de Milo Manara des dels seus inicis com a autor complet és la seva exquisida i depurada inclinació per la bellesa clàssica (en què entraria l'erotisme centrat en la dona) i la necessitat de buscar i reflectir referents artístics aliens a la seva obra ( pictòrics, literaris o fins i tot d'altres historietistes). Aquests paràmetres es van repetint en els seus treballs des del primer lliurament de Les aventures de Giuseppe Bergman, el 1976. Precisament, serà Bergman un dels personatges fonamentals del seu univers, encara que l'obra que el va consagrar com a autor va ser El clic, publicat el 1983 Autor prolífic i en actiu, Norma Editorial acaba de publicar la segona i última entrega de Caravaggio, la seva personal biografia del pintor barroc.

Aprofitant la vostra estada a la ciutat, Milo Manara també oferirà una conferència a l'Institut Italià di Cultura di Barcelona (Passatge de Méndez Vigo, 5, 08009 Barcelona), divendres 5 d'abril a les 19:00 hores. Entrada gratuïta.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris