Osamu Tezuka, el "Déu del Manga", tindrà una espectacular exposició a Barcelona

L'exposició s'inaugurarà el 31 d'octubre al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), coincidint amb l'inici del 25 Manga de Barcelona. Per a la inauguració es comptarà amb la presència de Makoto Tezuka, fill de l'autor, que serà un dels grans convidats del Saló d'aquest any.Gairebé uns 200 originals d'Osamu Tezuka, també conegut com a Déu del Manga per la seva aportació a la vinyeta japonesa, es podran veure al llarg de dos mesos al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), en una exposició molt complexa que ha estat produïda per FICOMIC, gràcies a l'estreta col·laboració amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya, Tezuka Productions i el Festival de la Bande Desinneè d'Angulema. Una mostra sense precedents al nostre país, que vol fer conèixer l'obra d'un creador vital per entendre l'evolució del manga després de la Segona Guerra Mundial, i també un dels autors de còmic més prestigiosos i prolífics a escala mundial.

L'exposició Osamu Tezuka, el Déu del Manga es podrà visitar a partir del 31 d'octubre del 2019 coincidint amb l'inici de la 25a edició del Manga Barcelona i fins al 6 de gener del 2020. El preu de l'entrada serà de 5 €. Durant el 25 de Manga Barcelona el dijous 31 d'octubre, el divendres 1 de novembre i el dissabte fins al migdia, presentant l'entrada del Manga, tindrà un preu reduït de 3 €. El dissabte a la tarda i el diumenge 3 tot el dia, l'entrada a l'exposició serà totalment gratuïta per a tothom.Inauguració a càrrec de Makoto Tezuka, fill d'Osamu Tezuka

A la inauguració d´aquesta exposició comptarem amb la presència de Makoto Tezuka, fill de l'autor, i que forma part de la direcció actual de Tezuka Productions. Al llarg dels anys, Makoto Tezuka s'ha dedicat a supervisar les adaptacions i altres derivats de l'obra del seu pare, i ell mateix s'ha encarregat de dirigir-ne alguna adaptació. Al Japó és també conegut com a director de cinema, vessant que explorarem amb ell en algunes de les activitats en què participarà al 25 Manga Barcelona.


3a exposició organitzada per Ficomic al Museu Nacional d'Art de Catalunya

Aquesta exposició forma part de l'acord de col·laboració entre FICOMIC i el Museu Nacional d'Art de Catalunya, gràcies al qual s'ha produït l'exposició Corto Maltés de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero o la més recent el Víbora. Comix contracultural. Amb aquest nou projecte FICOMIC i el Museu Nacional d'Art de Catalunya continuen treballant per difondre el còmic i fer visibles les relacions existents entre les diferents arts.


Osamu Tezuka, el Déu del Manga

Tot i que el manga forma part de la gran família del còmic global, hi ha una sèrie d'elements estètics i narratius que avui dia fàcilment identifiquem amb el còmic fet al Japó. Osamu Tezuka, nascut el 1928, va ser una figura crucial que va donar forma al manga modern quan va començar a publicar manga pocs temps després de la fi de la guerra. El 1947, el manga Shin Takarajima (publicat en castellà com La nova illa del tresor) es va convertir en un èxit, arribant a vendre més de 400.000 còpies en una època on comprar manga es podia considerar gairebé un luxe. La seva obra va sorprendre per una narrativa visual molt nova, inspirada en el cinema i l'animació, aportant una velocitat i un moviment que poques vegades s'havia vist abans en un còmic. A més, Tezuka proposava històries llargues i amb gran desenvolupament, cosa que es va batejar com a story-manga i que contrastava amb el domini del manga d'humor i explicat en poques pàgines o vinyetes.

Aquesta obra i les que van venir a continuació van tenir, a més, un gran impacte en molts lectors que van decidir convertir-se també en mangaka, és a dir, en autors de manga. Així doncs, la influència de Tezuka va ser molt important en tota una sèrie d'autors que acabarien liderant la indústria del manga en les dècades següents: noms com el duo Fujiko Fujio (creadors de Doraemon), Shotaro Ishinomori (autor amb el rècord Guinness de pàgines de còmic publicades) o Yoshihiro Tatsumi (un dels autors principals del gekiga), van reconèixer l'impacte que hi va tenir l'obra d'Osamu Tezuka. D'aquesta manera, encara que el manga aniria evolucionant i prenent formes molt diferents al llarg de les dècades, les seves aportacions, que els seus deixebles i admiradors van continuar desenvolupant, encara ressonen avui dia en les creacions més actuals.

Poc temps després del seu debut, Tezuka començaria a crear personatges de gran èxit com Astro Boy, La Princesa Caballero o Kimba, el lleó blanc, autèntiques icones del manga i també de l'animació japonesa. De fet, el mangaka sempre havia desitjat dedicar-se a l'animació, i també se'l considera el responsable de revolucionar la manera de crear sèries d'anime per a televisió, fent que fossin rendibles i creant una bola de neu que amb el temps s'ha anat fent cada cop més i més gran. A continuació, començaria a treballar en obres de caràcter més adult, destacant Adolf, Buda, Fènix, i un dels seus darrers grans personatges, el cirurgià Black Jack.

Osamu Tezuka es va guanyar a pols el títol de Déu del Manga, va popularitzar gèneres i va revolucionar l'animació japonesa. Probablement és un dels autors de manga més coneguts a tot el món, i sens dubte els més admirats per la crítica. Aquesta exposició suposa una oportunitat única per veure de prop les vostres creacions i poder conèixer i admirar l'obra d'un dels autors de còmic més importants de tots els temps.


25 Manga Barcelona


El 25 Manga Barcelona se celebra aquest any del 31 d'octubre al 3 de novembre del 2019 als Pavellons 1, 2, 2.1, 3, 4, 5 i Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc, on ocuparà aproximadament uns 78.000 metres quadrats. Compte amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona; el Consolat General del Japó a Barcelona, ​​la Japan Foundation, Carnet Jove i l'Escola Joso. El mitjà col·laborador oficial és El Periódico. Nintendo és el patrocinador del certamen.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris