Presentació ANACLETO, AGENT SECRET al Saló del Còmic

(Eneko Gutierrez - Javier Ruiz Caldera - Imanol Arias - Carlos Areces)

El plat fort de la segona jornada de Saló del Còmic va ser sens dubte la presentació de la pel·lícula Anacleto, agent secret, l'adaptació al cinema del còmic creat per Manuel Vázquez. A la presentació de la pel·lícula han assistit el productor Eneko Gutierrez, el director Javier Ruiz Caldera (Spanish Movie), i els actors Imanol Arias i Carlos Areces, aportant així el toc de glamur al Saló.

La presentació de la pel·lícula s'ha desenvolupat a la Sala d'actes 1 i ha comptat amb un públic entusiasmat amb la proposta de traslladar a la gran pantalla una de les icones del TBO espanyol. Segons han pogut confirmar director i productor, la pel·lícula s'estrenarà oficialment a les sales de cinema espanyoles el 4 de setembre del 2015. Però fins aquell dia, els espectadors ens haurem de conformar amb els diferents tràilers que aniran mostrant-se al llarg de l'estiu, i el primer se n'ha pogut revelar en primícia la presentació. En aquestes primeres imatges s'ha pogut apreciar que la pel·lícula comptarà amb una dosi elevada d'acció, i sobretot que Imanol Arias dóna el pego com a Anacleto.

Al llarg de la conferència els convidats han explicat com va sorgir la idea de recuperar un personatge de còmic que ja fa més de trenta anys que no s'ha publicat, també sobre com s'ha desenvolupat el rodatge, així com el que sembla començar a ser "la Marvel espanyola": Editorial Bruguera, l'editorial que després d'Anacleto, de cara als pròxims 2 anys, també veurà com un altre dels seus personatges icònics com és Superlópez cobrarà vida al cinema. Per això amb el símil cap a la productora editorial americana.

Javier Ruiz Caldera ha explicat que va imaginar la pel·lícula com una versió cinematogràfica del còmic, és a dir, que ha recollit del còmic la seva part més cinematogràfica i l'ha traslladat al 2015. Un d'aquests elements són els seus personatges, com, òbviament, Anacleto, interpretat per Imanol Arias. Segons ha comentat l'actor, quan li van proposar interpretar Anacleto no va dubtar ni un instant a acceptar la proposta, i més quan va saber que Javier Ruiz Caldera estava darrere del projecte, ja que el director barceloní és un director expert en còmics i que per això tant estima la matèria, i d'això només en podia sortir alguna cosa bona. A més, per a Imanol Arias, fer una pel·lícula d'aquestes característiques ha suposat un repte personal a la seva carrera, ja que el personatge d'Anacleto implica unes exigències físiques de les quals no està habituat a tenir.

D'altra banda, Carlos Areces, sorprenentment tenyit de ros als cabells, celles i bigoti, va aportar el toc d'humor a la presentació. Ell és l'encarregat d'interpretar el Malvado Vázquez, el dolent de la pel·lícula. Areces, un fan del còmic i a més un talentós dibuixant de vinyetes, va comentar que tampoc va tenir dubtes per acceptar el personatge. D'una banda, perquè la pel·lícula li era completament simpàtica, i de l'altra, perquè treballar amb Javier Ruiz Caldera (que ja van treballar junts a Spanish Movie), li suposava una cosa molt agradable després de la seva experiència. També ha comentat com serà el seu personatge, i diu que el Malvat Vázquez (àlter ego gràfic del dibuixant) el va imaginar com algú més sobri que el del còmic, volent donar un punt més adult al personatge i, en general, convertir-lo en un personatge al de témer. Per tant, Anacleto, agent secret no serà una pel·lícula estrictament infantil i sí més familiar. Igualment, Areces ha deixat clar que el guió té gags d'humor "made in TBO", a més de certs tics "made in Manuel Vázquez" com ara la seva passió pel bingo.



Tant Arias com Areces han destacat junts que van gaudir molt amb les escenes d'acció, i han reconegut que, malgrat que han necessitat estirar dobles al rodatge, la majoria d'escenes d'acció les han rodat ells mateixos, i en exteriors (utilitzant així molt pocs cromes). Precisament aquests exteriors van ser rodats a Barcelona, ​​malgrat que la pel·lícula no es defineix a cap ciutat concreta. Aquests exteriors seran fàcilment perceptibles per l'espectador, com ara la zona de Correus, o d'altres situades a l'Hospitalet (ciutat propera a Barcelona). A més, Imanol Arias ha aprofitat el tema per agrair a Barcelona (i concretament a l'Administració) per saber oferir facilitats als rodatges cinematogràfics a l'hora de tancar carrers, organitzar els millors horaris amb vista a la menor presència possible de curiosos, també els constants serveis de neteja, etc. Diu que Barcelona va un pas endavant a Madrid en aquest aspecte.

Tornant a les imatges inèdites que van poder descobrir els assistents a la presentació, dir que són les mateixes que han pogut veure els actors respecte a l'edició de la pel·lícula. Per tant, queda confirmat que la pel·lícula encara està en procés de postproducció i que encara no està finalitzada. Igualment les sensacions que van despertar els assistents van ser molt bones, i prova d'això és que Superlópez també ha estat tema de conversa a la presentació, cosa que no passaria si els productors no tinguessin la sensació que Anacleto, agent secret pot funcionar entre els espectadors . De moment, el "Superman espanyol" haurà d'esperar el seu torn, encara que igualment el projecte és una realitat. El guió està gairebé acabat i que es preveu que començarà el rodatge el 2016.

Finalment 2 coses:

  1. Imanol Arias ha confirmat que interpretarà algun personatge a Superlópez.
  2. Carlos Areces no ensenyarà més el cul (notícia bomba!).

Unes fotos de l'exposició dedicada a la pel·lícula:






Qui és Anacleto? Doncs per a aquells aficionats al TBO espanyol de la vella escola, segur que us coneixeran molt bé. Ell és un personatge de ficció creat per Manuel Vázquez Gallego (autor que sempre signava les seves obres com by Vazquez) i que va tenir furor a Espanya als anys seixanta. L'editorial Bruguera era l'encarregada d'editar l'obra que donaria vida a Anacleto , principalment amb la famosa revista setmanal d'historietes il·lustrades titulada "Pulgarcito". L'obra d'Anacleto és una paròdia de les novel·les i pel·lícules d'espies que tan de moda estaven per aquells temps després del boom comercial de James Bond i Superagent 86.  





Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris