Mor l'actor Clu Gulager (El Retorn dels Morts Vivents) als 93 anys per causes naturals

Clu Gulager a 'El Retorn dels Morts vivents'

Protagonista també de clàssics del cinema de terror com La Iniciació i la trilogia Feast.


El veterà actor Clu Gulager va morir per causes naturals el 5 d'agost als 93 anys. Així ho ha confirmat el seu fill, el director John Gulager, qui ha compartit una imatge del seu pare a les xarxes socials per fer-li tribut.


Molts recordaran Clu Gulager com un dels protagonistes de la mítica sèrie de l'NBC 'The Virginian', en la qual va estar present durant nou temporades, però és en el gènere de terror on marca un estatus de culte. Ell va ser protagonista de l'aclamada 'El Retorn dels Morts Vivents' (1985), però també al costat de Vera Miles a 'La Iniciació' (1984), perseguit per Freddy Krueger a 'Malson a Elm Street 2' (1985) i a l'excel·lent seqüela 'El Retorn dels Morts Vivents 3' (1993). Anys més tard protagonitzaria la trilogia 'Feast' i 'Piranha 3DD' (2012), totes quatre dirigides pel seu fill John Gulager. En la seva carrera com a actor hi consten una setantena de títols.


Més enllà del terror, l'actor havia participat al western televisiu 'The Tall Man' (1960-1962) interpretant Billy the Kid, i també va tenir un paper a 'The Last Picture Show' (1971) de Peter Bogdanovich. En el camp de l'acció, Gulager va participar a 'A Force One' (1979) amb Chuck Norris i la mítica sèrie de televisió 'MacGyver' (1985-1992). Destacable també és la seva participació en les dues pel·lícules de ciència-ficció de la saga 'L'Ocult'.


L'últim títol de la seva filmografia va ser a 'Vet aquí una vegada a... Hollywood', de la mà de Quentin Tarantino. Tarantino va admetre fa temps que Gulager era un dels seus actors preferits, i al 2019 va voler homenatjar-lo amb un breu paper de llibreter a la pel·lícula.


Les mostres de reconeixement a l'actor nord-americà no s'han fet esperar i molts han sigut els que l'han volgut recordar. Entre elles l'esposa de John Gulager, qui ha recordat a les xarxes que el seu sobre “va morir rodejat de la família”. Afegeix que “Clu era tan afectuós com lleial i dedicat al seu ofici, un membre orgullós de la nació Cherokee, un infractor, agut i astut i del costat —sempre— dels oprimits. Sempre tenia bon humor, era un àvid lector, tendre i amable. Sorollós i perillós”, es llegeix al comunicat. “Estava sorprès d'haver viscut, fins i tot un dia després que Miriam Byrd-Nethery, l'amor de la seva vida, morís fa 18 anys”.


L'actriu Linnea Quigley amb qui va compartir rodatge a 'El Retorn dels Morts Vivents' també l'ha recordat a Facebook, i ha fet un revelació sobre la seva relació amb ell: “Vaig estar molt enamorada d'ell fins i tot als 90 anys. Era tan guapo, agut i divertit... Vaig parlar amb ell el mes passat per telèfon i vam tenir una bona xerrada. Sempre em va animar. Sonava genial. Sé que va tenir una vida molt llarga, però el món no serà el mateix sense ell. T'estimo Clu.


Linnea Quigley i Clu Gulager


Clu Gulager va néixer a Oklahoma el 16 de novembre de 1928. Pare d'un exactor i animador de cowboys, va tenir una joventut benestant. Després de servir al cos de Marines dels EUA als anys quaranta va estudiar interpretació a la Universitat de Baylor. Uns anys després els seus esforços donen fruit quan obté un paper a un episodi de la sèrie 'Omnibus' el 1955.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris