TerrorMolins 2022 tanca amb més de 8.000 assistents i anunciant els premis del públic


També ha anunciat que ja prepara el 50è aniversari de la primera Marató de Terror -la més antiga d'Europa-, que se celebrarà l'any vinent.


El dissabte 12 de novembre TerrorMolins celebrava la seva darrera jornada amb la tradicional marató de dotze hores de terror, i anunciant quines havien estat les pel·lícules triomfadores en el palmarès de l'edició, en el qual 'Speak No Evil' va ser la gran guanyadora. Però encara faltaven per donar-se a conèixer els premis del públic.


Els premis del públic sempre són els més importants, perquè reflecteixen amb fidelitat a través de la democràcia els interessos majoritària d'aquells que paguen una entrada de cinema. I, sense ells, aquest negoci cultural no tindria sentit. Dit això, els premis del públic no s'havien anunciat en el palmarès perquè encara faltaven les votacions dels assistents a la marató de les 12 hores, i ara, amb el recompte de vots fet, ja es coneixen els films guanyadors.


Els films guardonats amb el Premi del Públic són la comèdia de terror i youtubers 'Deadstream' en Secció Oficial, que va formar part de la marató; l’asfixiant 'Soft & Quiet' en la secció Being Different -doblement premiada pel jurat-; la comèdia 'Sissy' en la secció Bloody Madness, sobre venjances i influenciadors; i la catalana 'Lagunas, la guarida del diablo', de Marc Carreté, en la secció True Survivor. Pel que fa a la Secció Oficial de curtmetratges, la preferida del públic va ser la neozelandesa 'Means to an End'.


El 41è TerrorMolins va finalitzar amb un èxit de públic sense precedents, havent venut més de 8.000 entrades, que suposen un 37% més que l'edició del 2021. Això demostra l'interès del públic català pel cinema de terror i la salut de ferro d'un festival de cinema amb més de quatre decades de treball a la seva esquena.


El festival ha tancat la seva edició anunciant les dates del 42è TerrorMolins, que se celebrarà entre el 3 i 12 de novembre a Molins de Rei. Aquesta edició serà especial, ja que celebrarà una efemèride: els 50 anys de la primera Marató de Terror de Molins de Rei -la més antiga d’Europa-, que va tenir lloc el 1973 de la mà del cineclub de la ciutat amb 16 hores seguides de cinema de gènere, embrió de l’actual TerrorMolins.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris