‘Hermana Muerte’ de Paco Plaza inaugurarà el Sitges 2023



Des de Canes, el Festival de Sitges ha mostrat el cartell d’enguany, amb la sang com a protagonista.



El Festival de Sitges ha fet públic avui el pòster de l'edició d'enguany des de Canes, on es troba establert aquests fent feina en el Marché du Film. A més, també ha donat a conèixer la que serà la pel·lícula inaugural.

L'univers metafísic de Tron passa de llarg i ara el concepte és molt més terrenal i terrorífic: la sang. El cartell en qüestió mostra dues mans ensangonades agafades pels dits polzes fent una forma d'ocell, davant d'un fons blanc. Un pòster de fort impacte visual que ha estat mostrat per Àngel Sala i Mònica Garcia Massagué -director del festival i directora de la Fundació Sitges- aquest migdia en un acte a Canes. I com els anteriors anys, l'agència CHINA és la creadora del cartell.

Segona ha explicat Sala des de Canes el cartell es desvincula de la tònica d'any anteriors de celebrar aniversaris i han volgut ampliar aquesta idea. Diu en declaracions a La Vanguàrida "La imatge del cartell parteix d'un concepte, d'una conversa al voltant d'una pel·lícula com Els ocells, però sobretot parla del llenguatge del fantàstic i de la imaginació. I invoca a través de la sang, que potser és l'element més bell i pur del llenguatge del fantàstic, l'amor i la passió pel gènere”. Les interpretacions sobre aquest cartell semblen subjectives.

Més enllà de la imatge en sí, es confirma que el Festival de Sitges 2023 se celebrarà entre els dies 5 i 15 d'octubre.

Per altra banda, la pel·lícula Hermana Muerte de Paco Plaza serà el film inaugural del festival. Aquesta terrorífica producció espanyola serveix per expandir l'univers de Verònica centrant-se en ara en un dels seus personatges secundaris, el de la misteriosa monja cega. La pel·lícula es contextualitza en temps de postguerra i se situa en un convent, on es desenvolupa una història de terror sobrenatural. El film serà distribuït per Netflix després del seu pas per Sitges.

Però això no és tot. El Festival de Sitges ha avisat que aquesta no és l'única sorpresa que anunciarà des de Canes, ja que diumenge 21 de maig a les 12h farà un altre anunci. Què serà? N'estarem ben pendents.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris