Primeres pel·lícules d'un Sitges 2023 marcat per la sang

Heather Graham a Suitable Flesh


Del 5 al 15 d'octubre se celebrarà la 56a edició del Festival de Sitges amb la presència de convidats com Charles Band, Carlota Pereda, Lamberto Bava i Mary Lambert.


El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya – Sitges 2023 ha fet públiques avui les primeres pel·lícules que integraran la programació d'enguany, així com alguns dels convidats que assistiran al festival. Una presentació que s'ha celebrat a la Fàbrica Moritz Barcelona i que ha disposat de la presència d'Àngel Sala i Mònica Garcia Massagué, director artístic i directora de la Fundació Sitges respectivament.

L'edició d'enguany ve marcada per la sang i pel 60è aniversari de la pel·lícula Els Ocells d'Alfred Hitchock, dos elements que han estat ingrats de manera surrealista així com contrastada i esgarrifosa en el cartell del Sitges 2023, creació un any més de l'agència CHINA. Un cartell que va ser presentat fa unes setmanes en Festival de Canes, però que avui s'han mostrat altres versions descartades del cartell. Són aquests:



PRIMERES PEL·LÍCULES CONFIRMADES


La presència de produccions catalanes i espanyoles al Sitges 2023 és un fet segur. Cal recordar el que es va anunciar a Canes, que és que Paco Plaza tornarà a la vila del Garraf per presentar el seu nou treball titulat HERMANA MUERTE, pel·lícula de terror que inaugurarà el certamen el 5 d'octubre i acabarà estrenant-se a Netflix. Aquest film expandeix l'univers conegut al seu anterior treball Verònica, centrant-se ara en el personatge la monja cega. Altres cineastes de l'estat com Pablo Berger, Carlota Pereda o Álex de la Iglesia també vindran a Sitges a presentar novetats. Centrant-nos en aquests tres, Berger presentarà el film d'animació ROBOT DREAMS, el qual ja va participar a Canes i al festival Annecy, la Meca del cinema d'animació, on ha conquistat el Premi a la Millor Pel·lícula en la Secció Contrechamp; i Pereda torna després de Cerdida amb LA ERMITA, un thriller sobrenatural protagonitzat per Belén Rueda; per la seva part, Álex de la Iglesia tornarà un any més a Sitges per presentar la 2a temporada a 30 MONEDAS, que es podrà veure a la tardor a HBO.

Podeu consultar amb més detall les pel·lícules anunciades avui a la web oficial del Festival. Nosaltres us en fem un resum:

LA ESFERA, de F. Javier Gutiérrez

ACIDE, de Just Philippot

ROMANCERO (sèrie), de Tomás Peña

EL OTRO LADO (sèrie), de Javier Ruíz Caldera i Alberto de Toro

THE ANIMAL KINGDOM, de Thomas Cailey

CONANN, de Bertrand Mandico

VERMIN, de Sébastien Vanicek

VINCENT DEBE MORIR, de Stéphan Castang

TIGER STRIPES, d'Amanda Nell Eu

IN FLAMES, de Zarrar Kahn

OMEN, de Baloji

IN MY MOTHER'S SKIN, de Kenneth Lim Dagatan

IT LIVES INSIDE, de Bishal Dutta

LATE NIGHT WITH THE DEVIL, de Cameron i Colin Cairnes

SLEEP, de Jason Yu

RIDDLE OF FIRE, de Weston Razooli

BRUJERIA, de Christopher Murray

WHEN EVIL LURKS de Demián Rugna

CLUB ZERO, de Jessica Hausner

PANDEMONIUM, de Quarxx

MONOLITH, de Matt Vesely

THE UNCLE, de David Kapac i Adrija Mardešić

WHERE THE DEVIL ROAMS, de John Adams, Zelda Adams i Toby Poser

MOON GARDEN, de Ryan Stevens Harris

BROOKLYN 45, de Ted Geoghegan

SUITABLE FLESH, de Joe Lynch

THE ROUNDUP: NO WAY OUT, de Lee Sang-yong

DEEP SEA, de Tian Xiao Peng

FOUR SOULS OF COYOTE, d'Áron Gauder

STOPMOTION, de Robert Morgan

DIVINITY, d'Eddie Alcazar

ENTER THE CLONES OF BRUCE', de David Gregory

A DISTURBANCE IN THE FORCE, de Jeremy Coon i Steve Kozak

THE J-HORROR VIRUS, de Sarah Appleton i Jasper Sharp

KAIDAN: STRANGE STORIES OF JAPANESE GHOSTS, de Yves Montmayeur

THE PRIMEVALS, de Dave Allen


Més enllà d'aquestes produccions anunciades, la programació també farà homenatge al 30è aniversari d'ACCIÓN MUTANTE, el debut d'Álex de la Iglesia com a director de llargmetratges. A més, també es podrà veure l'eterna polèmica de Tinto Brass CALIGULA: THE ULTIMATE CUT.



CONVIDATS ESTEL·LARS


Barbara Bouchet


Entre els convidats confirmats fins ara pel Sitges 2023 destaca Lee Unkrich, el doble guanyador d'un premi Oscar per la seva feina en el camp de l'animació. Ell ha estat un dels pilars de l'etapa daurada de Pixar, gràcies a títols com a 'Monstres, S.A.', 'Buscant a Nemo', 'Coco' o la segona i tercera entrega de la saga 'Toy Story'. Ara bé, la seva presència a Sitges serà per un motiu ben diferent, ja que aquest director i muntador nord-americà vindrà a desgranar els laberíntics secrets d'una de les seves obsessions vitals: 'El resplandor', de Stanley Kubrick. I és que, Unkrich, ha escrit un llibre sobre el film en el qual demostra que encara queden innombrables misteris amb els quals continuar rondant els passadissos de l'hotel Overlook

L'altre gran convidat és una dona, Mary Lambert. Ella va dirigir la primera i segona entrega de Cementiri Vivent, adaptació exitosa de la novel·la de Stephen King, a més d'una dilatada carrera com a cineasta. També assistirà a Sitges Lamberto Bava, el cineasta italià creador dels clàssics 'Demons' i 'Macabro'. I per si no n'hi hagués prou també assistirà a Sitges Barbara Bouchet, a qui se li entregarà el Premi Nosferatu 2023. Bouchet és una icònica actriu que ha esdevingut clau en el cinema giallo i poliziesco.

Finalment, i com dèiem al principi, el llegendari productor i distribuïdor de cinema Charles Band també ha estat confirmat. Assistirà per fer negocis, com sempre fa, i en concret per promocionar el seu nou projecte titulat THE PRIMEVALS, on exerceix de productor. Dave Allen (Puppet Master 2 i 5) n'és el director.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris