'Hundreds of Beavers' crítica: Una boja comèdia de clatellades com els Looney Tunes

Hundreds of Beavers 2023

Ryland Brickson Cole Tews protagonitza aquesta esbojarrada comèdia de caçador vs. castors a mig camí entre l'slapstik i les històries de dibuixos animats com els Looney Tunes.





Looney Tunes en acció real


Situada al s. XIX, un venedor d'aiguardent borratxo ha de passar de zero a l'infinit per convertir-se en el principal caçador de pells de l'Amèrica del Nord. Per fer-ho haurà de derrotar centenars de castors.

Hundreds of Beavers és una pel·lícula infantil dirigida per Mika Cheslik que definiríem com una esbojarrada barreja entre els Looney Tunes i el cinema slapstick (comèdia de clatellades), tot protagonitzat per un caçador que marxa a les muntanyes nevades a caçar castors i aquests li planten resistència. Aquesta bogeria de pel·lícula és com imaginar el Tom i Jerry a les muntanyes, lluitant sense parar i generant situacions divertides a força de bufetades i pallassades. Un cinema sense diàlegs i rodat en blanc i negre, a més d'un alt contrast a la fotografia, que apropen l'obra al cinema dibuixos animats nord-americans més primitius, on la imaginació i la fantasia es fusionen amb l'humor absurd d'una forma admirable.

Les situacions que es generen són constants i són protagonitzades pel caçador, interpretat per Ryland Brickson Cole Tews, una interpretació que li exigeixen bona forma física per executar-les, ja que moltes són completament boges. Com dèiem, ens recorda al cinema slapstik, on tot i tothom semblava de goma.

El director Mika Chesik es reforça d'uns efectes especials de fireta que bé podria fer qualsevol amb un ordinador, fent-ho tot tan casolà i ridícul que té la seva gràcia. L'expressivitat de l'actor protagonista -també és guionista-, i la imaginació per totes les escenes que genera, fa que la fórmula funcioni.

Aquest efecte de diversió sobta d'inici i manté la força durant els primers 30 minuts, però la intensitat en què es desenvolupa tot, sense deixar respir a l'espectador, acaba per esgotar-lo i la comicitat perd el seu efecte. I és que els més de 100 minuts de pel·lícula amb una idea tan repetitiva i amb una línia argumental tan ximple i plana, com és el compliment d'una sèrie d'objectius que ha de complir el protagonista per així casar-se la noia que li agrada, és massa poc per aguantar el film fins al final. Insistim, és tot molt infantil i boig, però també repetitiu.

Hundreds of Beavers és garantia de diversió, si més no el seu tram inicial. Un homenatge al cinema mut i els dibuixos animats de clatellades més primitius, on tot és possible i l'humor no té filtres, com si fos tot molt Looney Tunes o Disney (inicis). Una enginyosa comèdia que val la pena donar-li una oportunitat i així treure de dins aquell nen que tots encara guardem dins nostre i així ser feliços.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris