'Turbo Kid 2' podria ser una realitat aviat: Directors RKSS expliquen els obstacles

Turbo Kid 2015
Imatge de Turbo Kid (2015)

Els directors de Turbo Kid esperen el suport econòmic del govern del Canadà per a la tan esperada seqüela.



El futur de The Kid


Els directors de cinema canadencs RKSS van assistir com a convidats al passat Festival de Sitges 2023 per a presentar dos nous llargmetratges: Wake Up i We are zombies, dues produccions de terror que van acabar sent molt ben rebudes pel públic. Un públic que va descobrir a aquests tres cineastes anomenats Anouk Whissell, François Simard i Yoann-Karl Whissell gràcies al seu debut cinematogràfic, Turbo Kid, precisament presentada al mateix festival en l'edició del 2015.

Turbo Kid planteja un món postapocalíptic on l'aigua és un bé preuat i només hi pot viure el més fort. The Kid, és un jove criat en aquest món cruel, amb la companyia només dels seus còmics retro i altres objectes de temps passats, els quals s'han convertit en la seva obsessió. Amb l'ajuda de companys que anirà coneixent en el seu camí, The Kid s'haurà d'enfrontar a Zeus i el seu grup de salvatges, que s'han autoproclamat els amos de tot el territori.

Fa anys que es parla de la seqüela Turbo Kid 2, i van passant els anys i no s'acaba de materialitzar. El 2018 els RKSS van presentar un segon treball titulat Estiu del 84, que suposava un notable canvi d'estil cap a una fórmula més terrenal, sobre uns joves adolescents que sospiten que el seu veí és un assassí en sèrie. Un canvi d'estil també destacable respecte les dues noves pel·lícules presentades enguany, titulades Wake Up i We are zombies, sent la primera un slasher i la segona un film de zombis.

Quan es farà, doncs, Turbo Kid 2? Aprofitant la presència dels RKSS al Sitges 2023 vam entrevistar-los i preguntar per aquest tema. L'entrevista completa la podreu llegir en els pròxims dies, però us en farem un avançament.

Les intencions dels tres directors canadencs és fer la pel·lícula i, de fet, és vox populi que existeix un guió escrit des de fa temps. El motiu pel qual no comença la producció de Turbo Kid 2 és només burocràtic i econòmic. Segons va comentar Yoann-Karl Whissell “Necessitem que el govern canadenc ens doni el finançament per fer-la. A finals d'any entreguem el guió al Govern i esperem que diguin que sí”. La possibilitat a què deneguin la subvenció existeix, però els cineastes ja contemplen aquest escenari “si ens la deneguen, cercarem la manera de fer la pel·lícula per un altre via, perquè algun dia l'hem d'acabar fent”.

En cas que la subvenció econòmica del govern del Canadà per fer Turbo Kid 2 es concedeixi, podria suposar que la pel·lícula s'estreni el 2025. En tot cas, i el més important per ara, és que el 2024 tindrem novetats sobre la producció de Turbo Kid 2.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris