World Record Guinness de gent disfressada de Bola de Drac a Barcelona


Sí, l'especial present edició del Saló del Manga de Barcelona ha aconseguit el que ningú abans havia aconseguit, que és batre el World Record Guinness de gent reunida disfressada de personatges de la sèrie manga Bola de Drac. Un rècord que s'ha aconseguit en reunir fins a 307 persones, possiblement una mica menys del que s'esperava però no per això menyspreable. Anem per parts.

Que aquesta edició del Saló està marcada per Bola de Drac Ã©s una obvietat, i és que complir 20 anys de l'aterratge de la sèrie més màgica que ha viscut –i viu- la nostra gent no és una cosa que es pugui ignorar, ni de lluny. Ja són fins a dues generacions els que han crescut veient les aventures de Goku i els seus amics, pares que han fet descobrir als seus fills tota aquesta fantasia de les boles de drac, dels seus valors, de la seva màgia, de tot allò que va marcar tota una generació just fa 20 anys gràcies a Planeta DeAgostini amb la seva publicació en còmic. I avui hem de donar les gràcies a TV3, ja que gràcies a ella tots els joves -i no tan joves- podem continuar gaudint de la sèrie animi a la televisió, aconseguint recollir diàriament unes excel·lents cotes de share en horari de Prime Time, entre un 3-4% a Catalunya, demostrant així que Bola de Drac segueix viu i cuejant a les nostres vides malgrat complir ja 20 anys. I entre els molts actes que podrem gaudir al Saló amb aquest fantàstic homenatge, n'hi havia un de molt important que ens podria llançar actualment en l'àmbit mundial, que era aconseguir batre el WRG de gent reunida disfressada de personatges de Bola de Drac, cosa que ens mereixem per la nostra fidelitat a l'obra de Toriyama. La marca a superar estava establerta a Madrid, que si no tinc mal entès l'any passat va aconseguir reunir fins a 250 persones, encara que la veritat és que alguns "narutos" –per dir algun exemple– es van colar a la suma.

Personalment m'esperava més afluència de disfressats, no ho negaré. Eren les 12:00 del matí, 1h abans del moment en què els senyors del WRG començarien a explicar el personal, i la gent disfressada estava lluny de ser la marabunta d'aficionats a l'obra de Toriyama que potser s'imaginava, tot i que a poc a poc anava arribant gent disfressada. N'hi havia de tota mena, des de persones més joves -i quan dic "joves" em refereixo a nens de tot just 2-3 anys- fins a pares de família amb alguna cana. Fins i tot de varietat de personatges! Mare meva la quantitat de personatges que han desfilat, des dels populars Goku, Krillin i companyia fins a altres més secundaris com Pa, Videl, Nappa o Lunch, unes disfresses més treballades que altres però de ben segur tots compartint la mateixa passió.

Mentre tot aquest abundant repertori de personatges esperava el moment clau, els dobladors de Bola de Drac Marc Zanni i Joan Sanz (Goku i Vegeta), animaven els disfressats i els curiosos espectadors des d'un escenari, oferint alguns gags de la sèrie, com ara els ja habituals en la nostra llengua catalana insults de Vegeta ("Baliga-Balaga", "ets un nyicris!", o "els estovem i llestos"), o les ja tradicionals coreografies del Kame-Hame-Ha, Final Flag i altres atacs dels personatges de la sèrie, que feien interactuar i divertir alhora el públic mentre esperaven que arribés l'hora clau.



I van arribar les esperades 13.00 hores, el moment en què els senyors del Guinness començarien a explicar a la gent. Siguem sincers, hi havia menys disfressats del que s'esperava, i aquesta era una idea que es podia palpar a l'ambient, notant-se certa inquietud per part dels curiosos per si s'aconseguiria finalment batre el rècord o no. Com dic, els nervis corrien cada vegada que algun despistat arribava molt just i no sabia per on havia d'anar, i la gent, molt amablement, els orientaven com s'havien d'agrupar a la resta, juntament amb avisos que espavilessin. Van ser uns 10 minuts d'espera i de cert nerviosisme, el silenci cada cop més prenia protagonisme, fins que es va saber la notícia: s'ha aconseguit batre el rècord amb 307 persones disfressades! Una xifra que en el fons no és gens menyspreable.

Tot i notar-se certa decepció entre els assistents sens dubte l'alegria va esclatar, era igual la quantitat de gent, allò era una festa, era tota una declaració d'amor per part d'aficionats i sobretot dels disfressats, que van veure com la nostra ciutat, una vegada més, estaria dins aquest famós llibre dels rècords mundials. I el millor de tot, amb un rècord que uneix fins a dues generacions d'aficionats a allò que és, sens dubte, la sèrie de les nostres vides. Fins sempre Bola de Drac!

  


Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Fue un lujazo. La verdad es que todo lo que va ligado con el mundo cosplay hay gente que se lo curra un montón!

    ResponElimina